Nogometaši Borca danas su u Novom Gradu pobijedili Zrinjski s minimalnih 1:0 u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Novom Gradu mnogi su danas očekivali još jedan veliki derbi pun uzbuđenja, ali nažalost jaka kiša je sve to pokvarila.

Na samom startu utakmice počeo je jak pljusak nakon kojeg su se u svega nekoliko minuta stvorile lokve po terenu, ali glavni sudac Mirza Kazlagić nije smatrao da se meč treba prekinuti.

U svemu tome bolje su se snašli igrači Borca koji su iz prve prilike na utakmici uspjeli doći do prednosti.

Borac je do vodstva stigao u 17. minuti kada je Goran Zakarić s lijeve strane izveo korner i ubacio je loptu u peterac gdje je loše reagirao  golman Čondrić koji je poslao loptu u svoju mrežu.

Nakon toga bilo je teško igrati igračima oba tima zbog lokvi koje su se stvorile na terenu i itekako su otežavale kretanje lopte.

U 32. minuti zanimljiva situacija ispred gola domaćih. Janković je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao je, ali lopta je ostala u velikoj lokvi ispred gola Borca. Desetak minuta kasnije pokušao je i Sučić s velike udaljenosti, ali je Ćetković bio siguran.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta bolji meč, navodi Sportsport.ba. 

Veliku šansu Borac je imao u 48. minuti kada je Zakarić izašao sam ispred golmana Zrinjskog, ali je iz odlične prilike šutirao pored gola gostujućeg tima.

Zrinjski je prvi put ozbiljnije u drugom poluvremenu zaprijetio u 62. minuti kada je Bekić pokušao s nekih 25 metara, ali golman Borca je bez problema uspio da zaustavi njegov udarac.

Ipak, posao Zrinjskom otežao je dodatno i Josip Ćorluka koji je u 73. minuti utakmice žestoko faulirao Pišćevića, a sudac Kazlagić mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Za Ćorluku ovo je već drugi crveni karton u samo tri meča Premijer lige.

Do kraja meča Borac je uspio sačuvati prednost i iskoristiti igrača više. 

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Borac – Zrinjski 1:0 (Čondrić ag 17′)

Borac: Ćetković, Gajić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević, Zakarić.

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Sabljić, Savić, Marandici, Jakovljević, Sučić, Janković, Senić, Bilbija.

Izvor:sportsport.ba

error: Content is protected !!