Nogometaši Dinama u 8. kolu domaćeg nogometnog prvenstva 2. rujna dočekuju Rijeku. Susret je najavio trener Modrih Ante Čačić.

– Nova utakmica, novi podražaj, nova obaveza, igramo protiv Rijeke koja je u ovo prvenstvo zakoračila, uvjetno rečeno, skromno kad gledamo bodovno, ali to je momčad koja će se dizati s vremenom, s obzirom na to da su promijenili dosta igrača u polusezoni, odnosno na kraju sezone. Dobili su novog trenera, sada već i drugog, čeka nas dosta zahtjevna utakmica, u takvim utakmicama Rijeka je uvijek znala biti neugodna, rekao je trener Modrih.

Dinamo u dvoboj s Rijekom ulazi s mislima na Chelsea, koji u utorak stiže na Maksimir na otvaranju Lige prvaka.

– Nadam se da ćemo napraviti sve da izbjegnemo razmišljanja o utorku, i ako tako bude, a učinit ću sve da tako zaista i bude, onda se nadam da će momčad odigrati dobro i da ćemo na kraju napraviti ono što priželjkujemo. Nacionalno prvenstvo nam je primarno i u svakoj utakmici tražimo tri boda. Sigurno da smo favoriti, i domaćini smo, ali to moramo pokazati na terenu.

U dvoboju na Šubićevcu Modri su ostali bez Boška Šutala koji se teško ozlijedio, a još neki igrači imaju problema nakon te utakmice.

– Stradao je Boško Šutalo, neki igrači još osjećaju posljedice katastrofalnog terena u Šibeniku, a današnji trening će dati odgovor s kojom početnom 11-oricom možemo računati, kaže Čačić.

Već na početku prvenstva Hajduk je dosta zaostao za Dinamom, hoće li ove sezone lakše obraniti titulu?

– Mislim da Hajduk uopće nije previše zaostao, ali radi se o Hajduku koji je u usponu, imaju dobru momčad, fantastično ozračje u klubu i oko kluba. Na neki način su u prednosti jer imaju utakmicu svakih sedam dana i držim da će Hajduk biti u borbi za titulu s nama do samog kraja. Mislim da će čak biti teže nego prošle godine, zaključio je trener Dinama. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!