Legendarna američka tenisačica Serena Williams plasirala se u treće kolo svog vjerojatno posljednjeg turnira u karijeri, US Opena, nakon što je u susretu 2. kola pobijedila drugu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit sa 7-6 (4), 2-6, 6-2.

Williams nikad nije potvrdila kako je US Open njezin posljednji turnir u karijeri, međutim nekoliko je puta dala naslutiti da se oprašta nakon turnira u New Yorku.

Stoga nije ni čudo što je na tribinama Flushing Meadowsa za vrijeme njezinih mečeva ludnica. Svaki bi mogao biti i posljednji. Tako je dvoboj protiv Estonke pratilo 29.959 gledatelja, uključujući kolege, sportske velikane Tigera Woodsa, Lindsey Vonn i mnoge druge.

Vlasnica 23 Grand Slam naslova protiv druge je tenisačice svijeta odigrala sjajno, pokazavši zašto je bila najbolja na svijetu.

– Ja sam prilično dobra igračica, rekla je Williams s osmijehom na pitanje kako je srušila drugu tenisačicu svijeta.

– Ovo je ono što radim najbolje, volim izazove, volim se nositi s njima. Posljednjih nekoliko mečeva u New Yorku stvarno se spojilo. Super sam kompetitivna i iskreno, na to gledam samo kao na bonus. Nemam što dokazivati, dodala je.

Upitana počinje li vjerovati da bi mogla osvojiti sedmi US Open i rekordni 24. Grand Slam, čime bi se izjednačila s Margaret Court na vrhu liste svih vremena, Williams je inzistirala da ide meč po meč, ali i dodala kako se stvari “slažu”.

– Ne mogu razmišljati tako daleko. Tu sam, zabavljam se i uživam. Igram dosta dobro, istaknula je.

Bivša prva tenisačica svijeta stigla je u New York rangirana ispod 600, bez statusa nositelja i sa samo jednom pobjedom na zadnja tri turnira. Prošlo je više od godinu dana i nastupa na Roland Garrosu gdje je posljednji put uspjela spojiti uzastopne pobjede.

Zanimljivo, Williams i Kontaveit su prvi put igrale međusobno. Unatoč velikim emocijama, Serena je bila prisebnija i koncentriranija, posebno u ključnim poenima.

– Uopće nisam odigrala loš meč. Međutim, Serena je definitivno podignula svoju razinu u trećem setu. Igrala je nevjerojatno, priznala je Estonka.

Williams sada ima omjer 75-2 u drugim kolima Grand Slamova, jedini porazi su joj bili od sestre Venus na Australian Openu 1998. i Garbine Muguruze u Roland Garrosu 2014.

U susretu 3. kola Williams će u petak igrati protiv Hrvatice s australskom putovnicom Ajle Tomljanović koja je u 2. kolu bila bolja od Ruskinje Jevgenije Rodine sa 1-6, 6-2, 7-5.

Ajla je tako ponovila uspjeh od prošle godine kada je također dogurala do trećeg kola, no u dosadašnjih osam nastupa na US Openu nikad nije prošla 3. kolo.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!