Nogometaši Dinama nastavili su s dominacijom u domaćem prvenstvu gdje su s uvjerljivih 3:1 slavili u derbiju kola protiv Rijeke te sada spremno dočekuju Chelsea u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

– Čestitam svojim igračima na dobro odigranoj utakmici, Dinamo je napravio jako puno prilika, veseli me taj ulazak u dvoboj. Postavili smo se autoritativno, bili smo agresivni, lopta je brzo išla, stvarali smo dosta prilika, nismo suparniku pružili mogućnost da puno toga napravi na našoj polovici. Imali smo dobru energiju svih 90 minuta, moram biti zadovoljan. Ovo je dobra dinamika osvajanja bodova u nacionalnom prvenstvu, a stalno ističemo da nam je to najvažnije. Naravno, ovo je ujedno i dobra najava utakmice koja nas čeka u Europi.

Dolaze europske utakmice protiv samih velikana, osjećaju li igrači pritisak?

– Ne osjećam veliki pritisak jer rekao sam da smo svoje napravili, došli smo u elitno natjecanje, to nam treba biti svetkovina, dolaze nam eminentni klubovi. Naša je obaveza da u svim utakmicama nastojimo biti svoji, da tražimo svoju priliku. Bitno je da Dinamo drži gard u nacionalnom prvenstvu jer to nam je „i otac i mati“, to nas hrani.

Trener Rijeke Fausto Budicin ističe da su njegovi igrači bili prespori i gubili puno duela, ali je zadovoljan pristupom u drugom poluvremenu:

– Izabrali smo defenzivniji pristup, ali nakon oduzete lopte nismo uspeli ostvariti kontrolu. Nismo imali moć za napadati dubinu. U fazi obrane smo gubili puno duela i bili smo prespori. Plusevi su reakcija momčadi u drugom dijelu i što smo upotpunili formaciju novim igračima i sada imamo jasniju sliku momčadi, rekao je Budicin, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!