U subotu navečer u slovenskom Novom Mestu 25-godišnjak je upucao 22-godišnjaka koji je zatim umro. U pucnjavi su ozlijeđene još tri osobe, a osumnjičenog koji je nekoliko sati bio u bijegu, policija je naposljetku uhvatila, javlja N1 Slovenija.

Ubojstvo se dogodilo na magistralnoj cesti Mirna Peč – Novo Mesto, u naselju Brezje. Uz ubijenog 22-godišnjaka, nastradale su još tri osobe. Riječ je o ženi u dva muškarca, svi u dobi od 19 do 27 godina. Svi su prevezeni u Opću bolnicu Novi Meš.

Jedan od njih, muškarac s ozljedama glave prevezen je na liječenje u klinički centar u Ljubljani.

Ispred bolnice se u noćnim satima okupilo stotinjak ljudi koji poznaju osumnjičenog i njegovu žrtvu pa je policija tamo poslala nekoliko patrola, ali do nereda nije došlo.

Cesta Mirna Peč – Novo mesto u Brezju bila je zatvorena do tri sata ujutro zbog očevida kojim je rukovodila dežurna istražna sutkinja, uz okružnu tužiteljicu i stručnu pomoć sudskih vještaka.

Sumnjaju se da je za ubojstvo odgovoran 25-godišnjak iz Brezja. Riječ je o starom znancu policije, koji je u prošlosti bio procesuiran zbog razbojništava, više imovinskih delikata, nanošenja više tjelesnih ozljeda i drugih prekršaja. Pobjegao je s mjesta zločina, a policija je za njim raspisala potragu te mu nakon nekoliko sati ušla u trag i uhitila ga.

Kriminalističko istraživanje je u intenzivnom tijeku. O detaljima pucnjave policija bi trebalo biti riječi na današnjoj konferenciji za novinare.

/HMS/

error: Content is protected !!