I treći napadač na zaštitara predao se policiji, te je u tijeku kriminalistička obrada.

Kako smo pisali, trojica mladića napala su zaštitara ispred automat kluba na zagrebačkom Trnju u subotu oko pet sati, te je on od posljedica napada preminuo u bolnici.

Osumnjičeni za napad na zaštitara su starosti starosti 22, 23 i 34 godine, objavila je PU zagrebačka.

Dvojica osumnjičenih su već od subote u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, a PU zagrebačka je u nedjelju izvijestila da je i treći uhićen.

Zvonimir Petrović, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, obratio se u subotu poslijepodne novinarima i kazao da postoje svjedoci. Smatra da ubojstvo nije planirano.

– Zasad je to kazneno djelo kvalificirano kao teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. Zaštitar se sukobio verbalno, a potom i fizički s više nepoznatih osoba. Nakon fizičkog sukoba osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru, rekao je Petrović.

Tragovi

Naglasio je da su tijekom očevida izuzeli dosta tragova za koje smatraju da će biti vrlo korisni u daljnjem tijeku kriminalističkog istraživanja.

– Odmah smo započeli intenzivno kriminalističko istraživanje koje uključuje pregled nadzornih kamera u automat-klubu te široj i užoj zoni događaja, rekao je.

Naglasio je da ima nekoliko svjedoka koji su se nalazili u samom prostoru kluba.

– Koliko je poznato, zaštitar je bio naoružan, ali nije upotrijebio oružje. Došlo je prvo do verbalnog pa do fizičkog sukoba i ne možemo govoriti o posebnim motivima. Ne možemo govoriti da je ovo kazneno djelo bilo planirano. Vjerojatno se djelo dogodilo na mah u zbrci, zaključio je.

– Strašna tragedija. Možda on u tom trenutku nije ni mogao pozvati interventnu ekipu. Poručujemo svim zaštitarima koji se nađu u takvoj situaciji da dobro procijene opasnost i da uvijek zovu u svoju firmu interventnu ekipu ili policiju. Da se nikad sami ne obračunavaju, naročito ne s više osoba i s osobama za koje se može procijeniti da mogu biti opasne, izjavio je u emisiji Studio 4 Miomir Jačimović, čelni čovjek Republičkog sindikata radnika koji pokriva i zaštitarski sektor.

Najvjerojatnije riječ o ovisnicima o klađenju

– Prema Zakonu o zaštiti novčarskih institucija takve institucije moraju imati sustav videonadzora. Nadamo se da će to pomoći u rješavanju slučaja, dodao je Jačimović. Naglasio je kako zaštitari ništa ne mogu sami te da se u ovom slučaju najvjerojatnije radi o ovisnicima o klađenju, što je na granici psihičkih bolesnika.

Ubijeni zaštitar radio za 4.500 kn?

– Zakon je loš, jer je preregulirao čitavu djelatnost, a zapravo je toliko malo ljudi zainteresirano za obavljanje ove djelatnosti, ustvrdio je. Potvrdio je da je moguće da je ubijeni zaštitar radio za 4.500 kn. Zaštitarstvo dijeli sudbinu čitave države, zaključio je Jačimović.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!