U dramatičnoj utakmici trećeg kola skupine B na Eurobasketu reprezentacija BiH je šokirala Sloveniju te ju je pobijedila 97:93.

Ekipa BiH je odigrala fantastičnu utakmicu protiv aktualnog prvaka Europe te se nije prepala Luke Dončića i Gorana Dragića. Slovenija je prvu četvrtinu dobila 32:26, ali su košarkaši BiH odigrali sjajnu drugu četvrtinu i dobili je 23:20. BiH je i u trećem periodu igre odigrala bolje i tih je deset minuta dobila 23:21. U napetoj i dramatičnoj četvrtoj četvrtini BiH se nije predavala i napravila je senzaciju protiv velikog favorita za zlato, piše Index.hr.

Amerikanac predvodio BiH do čuda

Naturalizirani Amerikanac John Roberson bio najefikasniji igrač BiH s 23 poena, Musa je ubacio 22, a Halilović 13. Nurkić je ubacio 12 poena uz devet skokova, a Atić je imao 12 poena i šest skokova. Čančar je s 22 poena bio najbolji u Sloveniji, dok je Dragić ubacio 20, a Dončić 18 poena uz osam skokova i osam asistencija.

U utorak od 14:30 BiH igra protiv Francuske, a dan kasnije u istom terminu protiv Litve možda i odlučujuću utakmicu za prolaz.

/HMS/

error: Content is protected !!