Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv Aladina Bisera (38), optuženog za ubojstvo starije osobe u Jagodnjaku kod Brčkog u svibnju prošle godine.

Po optužnici koja ga tereti da je udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave, ramena i ruku iz koristoljublja ubio obrtnika Fethiju Mihmića, optuženi je pred Osnovnim sudom Distrikta nepravomoćno osuđen na 19 godina zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

U izvješću se navodi kako je optuženom stavljeno na teret da je s ciljem zadržavanja prevareno pribavljenog novca od žrtve, kako bi izbjegao da ga vrati, planirao, pripremio, a zatim i počinio ubojstvo Mihmića.

“On je optužen da je 31. svibnja prošle godine, oko 7 sati i 30 minuta, vozilom odvezao Mihmića u naselje Jagodnjak, a zatim ga na makadamskom putu, koji to naselje povezuje s Donjom Skakavom, izveo i poveo u šumu Gložđa, gdje mu je udarcima štilom za sjekiru u predjelu glave, desnog ramena i lijeve šake nanio povrede uslijed kojih je nastupila smrt žrtve”, stoji u izvješću.

Kako se navodi u optužnici, ubojstvu iz koristoljublja prethodilo je dugogodišnje poznanstvo optuženog i žrtve, pri čemu je optuženi u posljednje tri godine, lažno se predstavljajući kao geometar, konstantno uzimao novac od Mihmića da bi mu navodno osigurao kupovinu nekretnine od Brčko distrikta.

U namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno mu je prikazivao da može osigurati potrebne dozvole i putem geometra ubrzati postupak, ali da mu mora davati novac za navodne takse, postupke licitacije i geodetsku naknadu.

“Kako mu je Mihmić povjerovao, u više navrata mu je predao oko 80 tisuća maraka, pri čemu ga je Biser radi plaćanja kontaktirao putem telefona, lažno se predstavljajući kao geometar Svetozar Vasiljević”, ističe se u optužnici.

Nakon ubojstva, Biser je ubrzo otkriven i uhićen, a 2. lipnja predat je Tužiteljstvu Distrikta na daljnje postupanje tijekom kojeg mu je odmah određen pritvor.

Trajanje pritvora prema Biseru, na prijedlog Tužiteljstva, produženo je i nakon podizanja optužnice 26. studenoga prošle godine, kojom ga se tereti za kazneno djelo “Ubojstvo iz koristoljublja”.

“Kao i u najvećem broju ranije rasvijetljenih ubojstava u Brčkom, počinitelj je i u ovom slučaju brzo otkriven, a istraga protiv njega okončana je podizanjem optužnice za manje od šest mjeseci. Nakon glavnog pretresa, on je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 19 godina”, naveli su iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Jednako kao i Tužiteljstvo, optuženi presudu može pobijati žalbom, a o izjavljivanju žalbe Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH odlučit će po prijemu pisanog otpravka prvostupanjske presude, istaknuto je na kraju priopćenja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!