U povodu početka nove školske godine posjetili smo OŠ Tina Ujevića područni odjel Klobuk. Kako je za Radio Ljubuški kazala voditeljica odjela Katica Primorac školu trenutno pohađa 85 učenika u devet odjela, nastava se odvija u jednoj smjeni. Uobičajene jutarnje aktivnosti prvog dana su dolazak djece u školu sa roditeljima, upoznavanje učenika, učitelja i nastavnika, podjela rasporeda i udžbenika te bilježnica i školskog pribora koje su zajednički osigurali županija i grad Ljubuški. Sa svojom učiteljicom Kristinom Spajić upoznali su se i prvašići kojih u ovoj školskoj godini u Klobuku ima sedam, četiri djevojčice i tri dječaka : Leon Petrović, Anđela Petrović, Sara Čuljak, Vice Barbir, Ante Međugorac, Ella Grbavac i Sara Međugorac.

Nakon zajedničkog fotografiranja učenici i roditelji su potom prisustvovali misi u župnoj crkvi sv. Marka u Klobuku koju je predvodio novi klobučki župnik fra Ante Kurtović.

Po povratku u Ljubuški svratili smo i u župnu crkvu u Vitini na misu koju je u povodu početka nove školske godine predvodio novi župnik fra Stanko Mabić koji je tom prilikom uputio prigodnu poruku slušateljima našeg radija, svim učenicima, nastavnicima i roditeljima.

U audio zapisu poslušajte izjavu Katice Primorac, predstavljanje prvašića i poruku fra Stanka Mabića.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!