U nastavku evo nekoliko učinkovitih trikova za smanjenje i uštedu novca u trgovini mješovitom robom, i to od zaposlenika koji znaju sve insajderske tajne trgovina, piše Eatthis.

Pogledajte cijenu po gramaži
Iako će vam možda trebati povećalo ili da se jako približite polici kako biste našli cijenu po jedinici. Kako to? Luis Corvera, viši pomoćnik upravitelja u Smart & Final store 431 kaže da vam može pomoći da bolje razumijete vrijednost proizvoda. Ponekad najjeftinija cijena nije i najbolja ponuda, pa pogledajte koliko je pakiranje u gramaži jer ćete tim postići uštede.
Pekarske proizvode kupujte smrznute

Ako niste pretjerano izbirljivi kada je u pitanju kasnonoćni unos šećera, možda ćete htjeti skrenuti od pekare ili do odjela sa smrznutom hranom. Kao jedan korisnik Reddita i bivši zaposlenik Costcoa ističe kako su zamrznuti kolačići, kruh, pecivo i druga roba znatno su jeftiniji od svježih vrsta iste tvrtke. Kako kaže, kutija od 24 svježih kolačića košta 7,99 dolara, dok je kutija smrznutih od 180 34,99 dolara.
Kušajte prije nego što se odlučite kupiti

Kao što je direktor marketinga za Trader Joe’s podijelio u svom podcastu ‘Inside TJs’, većina trgovina će ispuniti vaš zahtjev da proizvod kušate, tako da ne morate bacati ni hranu—ni novac. Bez obzira gdje kupujete, razmislite o tome da pitate na odjelu delikatesa, pekare ili gotove hrane imaju li otvorene posude s proizvodima koje želite kupiti. Velike su šanse da će vam dati zalogaj ako ih imaju.

Nemojte padati na sniženja
Jeff Campbell bio je voditelj Whole Foods Marketa više od dva desetljeća, kaže da iako se to može činiti pomalo kontraproduktivnim, pametnije je držati se popisa za kupnju namirnica nego da vas mame naljepnice s rasprodajama. Kako to? Trgovine mješovitom robom često skreću pozornost na proizvode koji se ne prodaju. To ima smisla jer ne žele izgubiti na svom ulaganju. Ponekad vam to ide u prilog; mogli biste otkriti novu stvar koju volite. Ali češće nego ne, samo skuplja prašinu ili plijesan u vašoj kuhinji.

Obratite pozornost na rasprodaje artikala koje često kupujete
Većinu vremena kupci pretpostavljaju da je gotova stvar nakon što kupe neki artikl u trgovini i odnesu ga kući. Za čudo, za mnoge trgovine to nije točno. Zapravo, bivši menadžer u Costcou podijelio je u temi na Redditu da ako proizvod krene u rasprodaju manje od 30 dana nakon što ste ga već kupili, oni će vam dati razliku novca—bez pitanja.

Kupujte robnu marku trgovine

Iako svatko ima neke brendove koje preferira više od drugih, za osnovne potrepštine, Corvera kaže da je dobro da kupujte privatne robne marke trgovina. Bilo da je u pitanju trgovina Whole Foods, Trader Joe’s, Walmart, Target, Smart & Final ili bilo koja trgovina mješovitom robom, gotovo je uvijek jeftinija i vjerojatno vaši okusni pupoljci ne mogu primijetiti razliku.

Ako vam se ne sviđa, vratite ga
Ponekad impulzivno kupite grickalicu samo da dođete kući i ne paše vam. Događa se, ali to ne znači da morate snositi financijske posljedice. Glasnogovornik tvrtke Trader Joe’s rekao je za The New York Times da ako kupac nije oduševljen proizvodom, uvijek ga može vratiti i dobiti cijeli novac natrag. Mnoge trgovine mješovitom robom imaju slična pravila.
Odredite dan rasprodaje za vašu lokalnu trgovinu

Kad sljedeći put odete u svoju lokalnu trgovinu mješovitom robom, pitajte ih kojeg dana u tjednu počinju i završavaju njihove akcije. Svaka će trgovina biti drugačija po tom pitanju, pa kad jednom otkrijete dane, možete tempirati shopping i kada ćete najviše uštedjeti.

Obratite pozornost na svoju blagajnicu
Campbell ističe da su POS ili sustavi prodajnih mjesta komplicirani, a i greške se uvijek mogu dogoditi. Iako biste trebali biti ljubazni ako se to dogodi, Campbell preporučuje da ipak obratite pozornost na svaku cijenu dok ih se skenira na blagajni.

Kupite cijeli paket/karton
Iako se to razlikuje ovisno o lokaciji, bivši zaposlenik Whole Foodsa napominje da možete postići dogovor kupnjom na veliko, čak i ako niste u trgovini na veliko. Recimo da uživate u nekoliko gaziranih voda svaki dan kao predah od običnog H20. Umjesto pakiranja od 12 komada, uzmite cijeli karton. Na kraju biste mogli uštedjeti i do 10%.

Razumijete politiku kupona
Mnoge trgovine mješovitom robom prihvaćaju kupone, ali imaju ograničenje koliko ih možete primijeniti na istu hranu. Ponekad prodajnoj cijeni možete dodati kupon, a ponekad možete učiniti ono što Campbell naziva “slaganjem kupona”, gdje koristite i kupon trgovine i kupon proizvođača.

Kupujte meso utorkom
Sniženo meso ne znači da je manje kvalitetno, nego da ima kraći rok trajanja i da ga treba što prije potrošiti. Campbell kaže da će većina prodavaonica s velikim prometom sniziti svoje meso nakon što prođe vikend. Znaju da će ponedjeljkom i utorkom biti manje gužve, zbog čega je početak tjedna pametnije vrijeme za pronalaženje ukusnih proteina, ali manje ćete platiti za njih.

Krenite u kupovinu rano ujutro
Jedan od trikova za najbolje razumijevanje kako smanjiti potrošnju jest razmišljanje o svakodnevnom životu zaposlenika. Budući da je manje ljudi u trgovinama rano ujutro, tada će zaposlenici imati vremena i obaviti krugove po prodajnom mjestu, pregledati zalihe i odrediti čemu će uskoro isteći rok trajanja. Ako slučajno budete u blizini u prvih nekoliko sati od otvaranja, bit ćete među prvima koji će te stvari moći kupiti, piše Poslovni dnevnik.

Izvor:N1 hr

error: Content is protected !!