Ljubušanka Dragana Matić članica je Biciklističkog kluba Ljubuški, reprezentativka Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu, kadetska prvakinja BIH u tri discipline i odnedavno brončana na Balkanskom prvenstvu održanom u Grčkoj. U programu Radija Ljubuški Dragana je poželjela svim školarcima sreću u novoj školskoj godini i s nama podijelila tajnu svog uspjeha.


„ Svim školarcima želim sretan početak. Želim da se bave sportom da se pronađu u njemu kao što sam se ja ostvarila u biciklizmu.“ poručila je.
O svojim počecima i uspjesima kaže „ Biciklizmom se bavim tri godine, od prvog sudjelovanja na rekreativnoj dječjoj utrci 2019. godine. Tata je već bio član biciklističkog kluba, sudjelovala sam na toj utrci i osvojila prvo mjesto, tako je sve krenulo.

Nakon dvije godine rekreativnog bavljenja biciklizmom krenula sam sa licenciranjem i natjecanjima u ligi i tu sam pronašla sebe. Željela bih pozvati svu djecu da se bave biciklizmom, da se prijavljuju na rekreativne utrke i bave se sportom i biciklizmom. Nisam prebrojala sve odličja, prošle godine sam imala preko 20 i nešto utrka i u skoro svim utrkama sam osvojila prva mjesta, ove godine isto, no sezona još nije gotova imam još dvije.

Sve medalje držim u svojoj sobi , one posebne su mi na zidu. Organizacija mi je najvažnija, uz veliku podršku svojih roditelja uspijevam ispuniti sve obveze i školske i sportske, treninzi su svakodnevni traju po dva tri sata. Sada polazim u srednju školu, obaveza će biti samim tim više ali ću se potruditi kao i dosad uskladiti sve i nastaviti sa ostvarenjem svog sna. To želim svima, da se pronađu u sportu i vrijedno i marljivo treniraju i uče u školi! „


Poslušajte audio zapis.

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!