Zločinac koji je optužen za otmicu bogate nasljednice Elize Fletcher vrebao ju je gotovo 30 minuta nedaleko mjesta gdje je redovito trčala, piše Daily Mail.

Policija je u nedjelju uhitila Cleotha Abstona (38) i optužila ga za posebno tešku otmicu i uklanjanje dokaza nakon nestanka Elize Fletcher 2. rujna.

Policajci imaju snimku vozila korištenog u otmici, crnog terenca GMC iz 2013., koja je snimljena na istom području 24 minute prije nego što je Fletcher, inače majka dvoje djece, oteta u 4:20 ujutro u Memphisu, u američkoj državi Tennessee, prenosi Jutarnji list.

Snimka nadzorne kamere prikazuje muškarca kako ‘agresivno‘ trči prema Fletcher (34) i gura je na suvozačevo mjesto.

Automobil je zatim četiri minute stajao na parkiralištu prije nego što se odvezao na nepoznato mjesto.

Policajci su također pretraživali obližnji Martin Luther King Riverside park, kao i jezero unutar tog područja, te Pine Hill Park kako bi pokušali pronaći nestalu ženu.

Abstona su uhitili nešto više od dvije godine nakon što je pušten iz zatvora u kojem je služio 20-godišnju kaznu zbog otmice i pljačke odvjetnika Kempera Duranda u Memphisu u svibnju 2000. godine.

Policija mu je ušla u trag nakon što je pronašla njegov DNK na natikačama koje su mu ispale dok se hrvao s Fletcher. Pronađen je i njezin mobitel i boca s vodom.

Abstonu je određena jamčevina od 500.000 dolara. Koliko je poznato, on zasad odbija surađivati ​​s policijom i reći gdje se nalazi nestala žena.

Policija vjeruje da je Fletcher, inače odgajateljicu u vrtiću, Abston ozbiljno ozlijedio i da je u vozilu ostalo krvi.

Njegov brat Mario Abston (36) također je uhićen u subotu kad što je policija pretražila njegov dom nakon što su susjedi primijetili da se njegov brat ‘sumnjivo‘ ponaša.

Policajci su pronašli poluautomatski pištolj, vagu s vrećicom heroina i fentanila, te ga sada terete za kazneno djelo posjedovanja vatrenog oružja, posjedovanja vatrenog oružja tijekom počinjenja opasnog kaznenog djela te za posjedovanje zabranjenih tvari.

Mario Abston je rekao policiji da je njegov brat čistio unutrašnjost svog automobila sredstvom za čišćenje podova, kao i da je prao svoju odjeću u sudoperu u kući.

Još jedan susjed potvrdio je da se Cleotha Abston ponašao ‘jako čudno‘, a policija je utvrdila da je njegov telefon bio u blizini mjesta gdje je Fletcher posljednji put viđena.

Policajci su tijekom vikenda odvezli kontejner koji se nalazio u blizini stambenog kompleksa gdje su živjela braće Abston.

Na posljednjoj poznatoj Abstonovoj adresi, pronađen je isti crni terenac s oštećenim stražnjim svjetlom. U izjavi je navedeno da je Abston stajao na vratima kada je policija stigla i da je počeo bježati, ali je ubrzo uhićen.

Abston još uvijek ne želi reći gdje je Fletcher, niti što joj je učinio. U izjavi stoji da su dokazi pronađeni u Abstonovom automobilu – među kojima je i mrlja od krvi – doveli do zaključka da je žrtva ‘ozbiljno ozlijeđena‘.

U međuvremenu, u potrazi za Elizom pronađeno je tijelo. Policija nije potvrdila da je isto, pronađeno sedam milja od mjesta gdje je posljednji put viđena, Fletcherino.

Neposredno prije objave o pronalasku ljudskih ostataka, veliki kamion mobilne zapovjedne jedinice policije Memphisa dopremljen je u to područje. Novinari koji su pratili potragu također su zamoljeni da se odmaknu dalje od mjesta događaja.

Inače, oteta žena je unuka hardverskog magnata Josepha ‘Joea‘ Orgilla III koji je preminuo 2018. Njezina majka Adele, je Orgillova kći. Njihovo obiteljsko poduzeće za veleprodaju hardvera, Orgill Inc., ostvaruje godišnji prihod od tri milijarde dolara, stoji na web stranici tvrtke koja zapošljava više od 5.500 ljudi.

Policija je već u petak pretražila park u blizini mjesta gdje je bogata nasljednica oteta i ugurana u vozilo.

Jedna susjeda je Abstona opisala kao ‘perverznjaka‘ koji joj se jednom prišuljao iza leđa i pitao je za seks. Činio je isto i drugim ženama u toj četvrti, a ponekad bi sjedio u svom crnom terencu i buljio u žene koje su prolazile ili sjedile ispred kuća.

Druga susjeda, Latoya (35), rekla je da je osumnjičeni nju i njezinu 20-godišnju nećakinju ranije ove godine također pitao za seks.

‘Stalno mi je mahao da dođem do njega i govorio da će mi dati 100 dolara. Pokušao je uhvatiti i moju nećakinju i natjerati je da uđe s njim u stan. Koliko ja znam, nitko nije pristao na seks. On je jeziv, stvarno je jeziv‘, rekla je.

Izvor:jutarnji.hr

error: Content is protected !!