Hrvatski vaterpolisti od 20.30 u Spaladium Areni igraju protiv Gruzije četvrtfinalni dvoboj Europskog prvenstva. Prijenos utakmice gledajte od 20.20 na Drugom programu i našem portalu. U ranijem terminu, od 19 sati na HTV-u 2 možete pratiti četvrtfinale između Španjolske i Grčke. 

– Nemamo više prava na pogrešku, ne smijemo se opustiti. Gruzijci su vrlo dobra reprezentacija, prepuna iskustva, s internacionalcima koji su imali dosta velikih utakmica u karijeri, što se pokazalo u utakmici s Nizozemcima. Tu su naš Marko Jelača, Srbin Dušan Vasić, Talijan Baraldi i još nekolicina, pa ulazimo u susret s velikim oprezom, nema podcjenjivanja. Samo da uđemo pravi u utakmicu, pogotovo u obrani. Dosad smo primili najmanje pogodaka na prvenstvu i tu razinu ćemo nastojati zadržati, kazao je pomoćni trener reprezentacije Jure Marelja.

Hrvatska do četvrtfinala nije došla na lagan način, gubili su prva poluvremena i od Francuza i od Grka, protiv kojih u prvih 16 minuta nisu postigli ni gol. Ipak, osvojila je prvo mjesto u svojoj skupini sa sedam bodova.

Gruzijski vaterpolisti su u dvoboju osmine finala nadjačali Nizozemsku s 12-8 (2-3, 5-1,2-2, 3-2) te izborili dvoboj s Hrvatskom. Zadnji dvoboj s Gruzijcima Barakude su imale prije malo više od dva mjeseca na SP-u u Budimpešti, kada su ih u osmini finala svladali s 13-7. Radi se o vrlo iskusnom sastavu sa šest internacionalaca.

– Njihova igra nam više paše od Nizozemske, statičniji su i više traže šut izvana, tako da nema toliko pokretljivosti, nema toliko kontri. S Gruzijom treba oprezno, ali ne više od toga, najavio je stručni sukomentator HTV-a David Burburan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!