Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić u Gradskoj vijećnici se sastao s predstavnicima njemačke Zaklade Hanns Seidel, dr. Wolfom Krugom i Heningom Sengerom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Politička zaklada Hanns Seidel posvećena je demokratskom građanskom obrazovanju s ciljem aktivnog sudjelovanja građana u politici i društvu.

U razgovoru s predstavnicima Zaklade gradonačelnik Kordić govorio je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Mostaru, ali i rješenjima koja bi relaksirala političke odnose i zatim omogućila ekonomski razvitak.

Kao pozitivan primjer naveo je Grad Mostar u kojemu se nakon održavanja izbora i formiranja vlasti događaju pozitivni pomaci. Preduvjeti za takav način rada stvoreni su novim Izbornim zakonom za Mostar koji je omogućio ravnopravnost svim konstitutivnim narodima.

Predstavnici Zaklade Hanns Seidel komentirali su kako su za njih politički odnosi u BiH komplicirani, ali su im nakon današnjeg sastanka neke stvari puno jasnije.

Gradonačelnik je zahvalio uvaženim gostima na dolasku i zanimanju za aktualnu političku situaciju, naglasivši kako se politički odnosi mogu poboljšati samo kvalitetnim i iskrenim dijalogom.

/HMS/

error: Content is protected !!