Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantima koji su, lažno se predstavljajući kao broker i financijski savjetnik, dvojicu građana s područja te županije oštetili za više od pola milijuna kuna, izvijestila je policija u utorak.

Sumnja se da je, od početka travnja do početka rujna ove godine, nepoznati prevarant putem aplikacije WhatsApp stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama.

Lažni broker je 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze. Nakon dobivenih uputa, a s ciljem ulaganja u vrijednosnice 45-godišnjak je na račun lažne tvrtke, u nekoliko navrata, uplatio više od 200 tisuća kuna, a kada nije mogao podići ulog shvatio je da je prevaren.

U policiji kažu da je lažni financijski savjetnik od početka srpnja do početka rujna ove godine putem WhatsApp stupio u kontakt s 51-godišnjakom kojemu je savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem internet bankarstva uplati novac u njegov digitalni novčanik.

U više navrata 51-godišnjak je uplatio oko 300 tisuća kuna, a kada je htio podići ulog prevarant mu se nije više javljao.

Policija je priopćila da će podnijeti posebno izvješće osječkom Općinskom državnom odvjetništvu te nastavlja traganje za nepoznatim prevarantima.

Kako bi izbjegli ovakve situacije u policiji upozoravaju građane da odbiju nenajavljene pozive u kojima im se nudi mogućnost ulaganja, da budu sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate ulaganja i veliku dobit te da se, ako u nešto posumnjaju, obrate policiji.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!