Talijanski vaterpolisti pobijedili su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu Francusku sa 16-8 (2-3, 5-2, 4-1, 5-2) i plasirali se u polufinale gdje čekaju pobjednika večerašnjega dvoboja između Hrvatske i Gruzije.


Talijanski vaterpolisti relativno lako su došli do polufinala u srazu s Francuzima, koji su, slično kao i Hrvatskoj, Azzurima radili dosta problema u prvom dijelu utakmice.

Francuzi su bolje započeli utakmicu, poveli s 5-3 i imali veliku priliku za vodstvo od tri razlike, ali je talijanski vratar Gianmarco Nicosia napravio fenomenalnu obranu, možda i cijelog prvenstva, što je prelomilo utakmicu. Talijani su potom serijom 7-0 došli do vodstva 10-5 i bez problema došli do trijumfa i polufinala. 

Kod Talijana je četiri gola zabio Francesco di Fulvio, Giacomo Cannella Vicenzo Dolce su postigli po tri pogotka, dok je Francuze predvodio Thomas Vernoux s tri gola. 

Ranije su Mađari svladali Crnu Goru s 11-8 (3-1, 2-3, 2-1, 4-3), a kasnije igraju Grčka – Španjolska i Hrvatska – Gruzija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!