Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH predložio je  određivanje mjere pritvora za Dejana Jurišića (1983), policijskog službenika zaposlenog u PU Prijedor, osumnjičenog za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima – iznuda i zloupotreba službenog položaja.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tijekom 2021. godine,  kao ovlašteno lice MUP-a RS, imao informaciju da se sprema teško ubojstvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubojstvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, te da je umjesto zaštite građana, održavao kontakte s kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentirani, te za njih nije zatražena mjera pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!