Startna lista 72. “Boris Hanžeković” memorijala – WA Continental Tour Gold mitinga jamči da će brojni rekordi mitinga tijekom tri dana natjecanja biti ozbiljno ugroženi.

Utrka atletičara na 200 metara jamči i istinski sprinterski spektakl jer na startnoj listi je trenutno najveća sprinterska tinejdžerska senzacija – Erriyon Knighton.

Knighton je sa 17 godina trčao u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, s 18 je osvojio svjetsku broncu u Eugeneu, a njegovih 19.49 na 200 metara peti je najbolji rezultat svih vremena i daleko najbolji rezultat u tom godištu.

Knighton, međutim, neće biti jedini lovac na rekord mitinga (19.88). Na stadionu Mladosti će 11. rujna trčati i Reynier Mena koji je ove godine trčao 19.63, ali i Joseph Fahnbulleh, četvrtoplasirani sa Svjetskog prvenstva u Eugeneu, čiji je najbolji rezultat sezone 19.83.

Jednako spektakularno, a po imenima i spektakularnije, bit će natjecanje troskokaša.

Na startnoj listi je, naime, i ponajbolji troskokaš svih vremena, dvostruki olimpijski i četverostruki svjetski prvak Christian Taylor, čijih je 18,21 m drugi najbolji rezultat u povijesti ove discipline.

Prvi favorit za pobjedu i rušenje rekorda mitinga (17,16 m) je, ipak, aktualni svjetski doprvak i svjetski dvoranski rekorder (18,07) Hugues Fabrice Zango, koji ove godine ima rezultat 17,55 m.

Na startnoj listi su, između ostalih, još i Donald Scott (osobni rekord 17,43) te Alexis Copello (17,68).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!