Legendarni hrvatski košarkaš i bivši izbornik Hrvatske Aleksandar Aco Petrović komenitrao je zadnju utakmicu Hrvatske u grupnoj fazi EuroBasketa. Smatra da su naši košarkaši kalkulirali. 

– Ne mogu detaljnije komentirati našu reprezentaciju jer smo očigledno u kalkulacijama, poručio je još tijekom utakmice s Ukrajinom bivši izbornik. 

Nakon pobjede od pet razlike 90:85 Hrvatska je osigurala treće mjesto, a sada čeka rasplet skupine D. Situacija je takva da bi drugo mjesto mogle zauzeti Finska ili Srbija, a to ovisi o ishodu utakmice Poljska – Srbija. Ako pobjedi Srbija, Hrvatska će igrati protiv Finske, a u slučaju pobjede Poljske druga će biti – Srbija. Treće mjesto u skupini još mogu zauzeti i Izrael i Poljska i Finska.

Petrović smatra da bi Hrvatska mogla imati dobar ždrijeb ako Srbija potvrdi ulogu favorita i svlada Poljake, te Italija dobije autsajdera Veliku Britaniju:

– Ukoliko danas sve prođe kako treba( Srbija dobije Poljsku te Italija Veliku Britaniju) otvara nam se dobar pogled kroz ždrijeb. Međutim potrebno je odigrati puno, puno bolje.

Podsjetimo još na našu skupinu, Hrvatska i Ukrajina su natjecanje u skupini okončale s omjerom pobjeda i poraza 3-2, a na isti taj omjer mogla bi doći i Italija ukoliko kasnije u četvrtak svlada slabašnu Veliku Britaniju. U slučaju pobjede Italije, Hrvatska će natjecanje u skupini okončati na trećem mjestu, druga će biti Ukrajina, a Italija četvrta zbog omjera u međusobnim susretima. Ako pobijedi Velika Britanija, tada će Hrvatska završiti na drugom mjestu u skupini, Ukrajina na trećem, a Italija na četvrtom. Grčka je sa 4-0 još ranije osigurala prvo mjesto, dok su Estonija i Velika Britanija bez izgleda za prolazak u osminu finala.

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!