Nogometaši Bayerna u prvoj su utakmici grupne faze Lige prvaka s 2:0 svladali Inter na San Siru. Gosti su bili daleko bolja momčad svih 90 minuta i zasluženo odlaze kući s tri boda. U drugoj utakmici ove skupine C Barcelona je nadigrala češku Viktoriju Plzen s visokih 5:1.

Gosti su do vodstva došli u 25. minuti, savršenu dugu loptu je poslao Kimmich, a odlično ju je primio Sane. Njemački napadač zaobilazi Onanu i mirno posprema loptu za vodstvo Bavaraca. 

U drugom poluvremenu nastavak dominacije Bayerna, gosti su bez problema kontrolirali susret, a do 2:0 su došli kada je D’Ambrosio ubacio loptu u vlastiti gol. Autogolu je prethodila savršena suradnja Comana i Sanea, dvojac je odigrao dvostruki dupli pas nakon kojeg Sane puca, a Talijan nespretno reagira.

Marcelo Brozović je odigrao cijelu utakmicu za Inter, dok je Josip Stanišić za Bayern zaigrao od 84. minute.

U toj skupini Barcelona se na premijeri poigrala s Viktorijom iz Plzena koju je pobijedila 5-1. 

Dakako, bila je ovo savršena utakmica za neumoljivog Roberta Lewandowskog koji je češkom prvaku utrpao tri pogotka. Prvi je za Katalonce dao Kessie, posljednji Ferran Torres, dok je jedini strijelac na drugoj strani bio Sykora.

Tijek susreta

Inter – Bayern 0:2

Sane 25′

D’Ambrosio(ag) 66′

90+3 KRAJ UTAKMICE

83′ Nevjerojatan promašaj Corree, Argentinac je dobio jednu poklon loptu od obrane Bayerna i pucao iz prve neometano, ali lopta odlazipored gola.

66′ GOOOL! Vodi Bayern 2:0, nesretno je u svoju mrežu loptu ubacio D’Ambrosio. Talijan nije dobro reagirao nakon fantstične suradnje Sanea i Comana.

60′ Neuer se sada u svom stilu poigrava s napadačem Intera i izlazi kao pobjednik

50′ D’Ambrosio je proslijedio loptu do Džeke, bosanskohercegovački napadač puca iz prve, ali Neuer siguran na golu

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40′ Žuti karton za De Ligta nakon grubog starta nad Brozovićem

35′ Calhanoglu je izveo korner, najviši u skoku bio je Džeko. Njegov udarac glavom odlazi pred vratnice. Blizu gola bili su sada domaćini.

25′ GOOOL! Vodi Bayern na San Siru, strijelac je Sane. Savršenu dugu loptu je poslao Kimmich, a odlično je primio Sane. Njemački napadač zaobilazi Onanu i mirno posprema loptu za vodstvo Bavaraca.

23′ VELIKA OBRANA ONANE! Mane je ostavio loptu za Mullera, a njemački napadač odlično puca s 16 metara. Obranio je to raspoloženi Onana

17′ Večeras je posebno raspoložen Edin Džeko, sada je opet sjajno odigrao na desnu stranu, ubačenu loptu dočekao je D’Ambrosio, koji puca ravno u Neuera.

9′ Nova obrana Onane, Bayern je sada brzo kombinirao, Coman je prebacio na Daviesa, on za Sanea, koji iz prve šalje loptu u peterac za Mullera, koji šutira nedovoljno jako. Bio je to lak posao za domaćeg vratara.

6′ Džeko je lijepo proigrao Martineza, on iz dosta teške pozicije tuče prema golu, ali lopta odlazi uz vratnicu.

3′ Prvi pokušaj večeras za goste, Kimmich je u dva navrata ozbiljno pucao s nekih 20 metara, oba puta siguran je bio Onana, debitant na golu Intera

1′ Počela je utakmica

Glavni sudac večeras na San Siru je iskusni 40-godišnji Francuz Clement Turpin

SASTAVI

Inter: Onana; D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Dumfries, Calhanoglu, Brozovic, Mkhitaryan, Gosens; Dzeko, Martinez

Bayern: Neuer; Pavard, De Ligt, Hernandez, Davies; Kimmich, Sabitzer; Coman, Müller, Sané; Mané

U dvije utakmice odigrane od 18.45 sati uvjerljive pobjede upisali su Ajax i Sporting. Nizozemci su kod kuće svladali s 4:0 Glasgow Rangers, dok su Portugalci u gostima s 3:0 bili bolji od Eintrachta iz Frankfurta.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!