Čakovečka policija uhitila je 25-godišnjeg vozača, koji je noćas pod utjecajem alkohola od 1,12 promila, u Čakovcu skrivio smrt 43-godišnjeg biciklista i pobjegao s mjesta nesreće, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava međimurska.

Do prometne nesreće došlo je 10-tak minuta nakon ponoći u Sajmišnoj ulici u Čakovcu, a smrtno je stradao 43-godišnji biciklist.

Kako je utvrđeno, 25-godišnji vozač Renault Meganea, čakovečkih registracija, pod utjecajem alkohola od 1,12 promila u trenutku nesreće nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, podvožnjaku i cestovnom nagibu te vidljivosti.

Zbog toga se nije mogao pravovremeno zaustaviti te je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio bicikla, kojim je iz suprotnog smjera, po lijevoj prometnoj traci upravljao 43-godišnji muškarac.

U trenutku nesreće biciklist, čiju je smrt na mjestu događaja konstatirao liječnik Hitne medicinske pomoći, nije koristio biciklističku stazu koja se nalazi uz južni rub kolnika i nije bio označen reflektirajućom oznakom, naveli su iz policije.

Dvadeset petogodišnji vozač s područja općine Pribislavec je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenom biciklistu. No brzom reakcijom policijskih službenika Interventne jedinice policije PU međimurske, 30-tak minuta nakon nesreće pronađen je i priveden.

“Odbjegli vozač je uhićen te mu je izuzeta krv i urin radi utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti te eventualne prisutnosti droga u organizmu”, priopćili su iz policije.

Protiv 25-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika, koji je sudjelovao u očevidu prometne nesreće, tijelo umrlog biciklista prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!