Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas su održali sastanak s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Jablanica. 

Sastanak je otvorio Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica govoreći o planu i aktivnostima izbornog stožera za predstojeće Opće izbore u BiH. „Osnažiti položaj Hrvata u Jablanici, ali raditi i na stvaranju uvjeta za ostanak i povratak naših žitelja“, Rogić je istaknuo kao glavni prioritet. 
U nastavku posjete stranačkim odborima po BiH, uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u Jablanici bili kandidati i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko, koji su se obratili predstavljajući program za Opće izbore u BiH. 

„Danas imamo priliku razgovarati o važnim temama, prije svega poziciji i položaju hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH i u ove izbore ulazi s ozbiljnim Programom, žalosti činjenica da i u ovaj izborni ciklus idemo s istim izbornim pravilima, kad su u pitanju izbor izaslanika za domove naroda ali i za izbor hrvatskog člana PredsjedništvaBiH. Hrvatski narodni sabor BiH kandidirao je jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a na taj način pošlao poruku svima koji vide i promišljaju budućnost Bosne i Hercegovinena jedan drugi način“, kazala je Krišto.
„Šaljemo poruku da jedino hrvatski narod treba i mora birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odnosno ne samo u Predsjedništvu, nego i u svim zakonodavnim tijelima svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, gdje se štite kolektivna prava“, istaknula je Krišto.  


Krišto je govorila i o pet glavnih tema Programa, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, te je izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike i zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.


„Europske i euroatlantske integracije naš su vanjskopolitički cilj, koje predstavljaju napredak za cijelu zemlju, te su vrsta garanta mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine“, zaključila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 


Predsjednik Čović je govorio o aktivnoj kampanji na terenu, koja je pozitivna, i takva će ostati do kraja, unatoč, raznim nastojanima i vanjskim utjecajima. HDZ BiH i stranke članice Hrvatskog narodnog sabora ozbiljno su se pripremili za ovu kampanju te smo i vama puna podrška u logističkom i svakom drugom smislu. Uz dobru organizaciju, prezentirane aktivnosti na terenu, sigurni smo i u odličan rezultat, poručio je predsjednik Čović. 

izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!