Pred zgradom OHR-a jučer su se okupili građani koji su prrosvjedovali protiv nametanja izmjena Izbornog zakona BiH, a na koje ih je pozvala apelantica pred Europskim sudom za ljudska prava Azra Zornić koja se također nalazila ispred zgrade visokog predstavnika.

No, bio je to slab odaziv jer se ispred OHR-a okupilo nešto manje od 50 ljudi.

Na prosvjede su stigli i članovi DF-a Zlatan Begić i Dženan Đonlagić koji su prošlog tjedna bili na konzultacijama u OHR-u, ali su vrlo brzo napustili sastanak jer se nije pojavio visoki predstavnik Christian Schmidt. Među prisutnim je i Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH. Građanima se pridružio i državni delegat Zlatko Miletić. 

Ajnur Mehičević, govornik na prosvjedu ispred OHR, pozvao da se ime Bosna i Hercegovina promjeni u Bosna.

“Hercegovina je pokrajina kao i Dalmacija, ne kaže se Hrvatska i Dalmacija, već Hrvatska. I Turska je promijenila ime, tako ćemo i mi u Bosna”, rekao je ovaj govornik.

Mehičević je dodao da treba pokrenuti inicijativu da se otvori peticija da se ovo provede. Također je rekao da se treba napraviti popis onih koji ne trebaju sjediti Parlamentu.

“Svi koji su za mirovinu da idu u mirovinu . Ne želimo nikoga s američke crne liste i one koji su izdali BiH pri tužbi protiv Srbije, ali i Hrvatske za ratnu odštetu”, rekao je.

Nakon Mehičevićevog govora građani su izašli s trotoara na ulicu i uzvikivali “gazi naciste”.

Pogled.ba/HMS/

error: Content is protected !!