Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić (32) službeno je potpisao ugovor s ekipom Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako su ranije objavili španjolski mediji, Pjanić je prihvatio ponudu iz UAE i potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan oko tri milijuna eura po sezoni, uz mogućnost produžetka suradnje na još godinu dana.

bh. nogometaš se odrekao preostalih primanja iz ugovora koji ga je za Barcelonu vezivao do 2024. godine, a zauzvrat su ga Katalonci besplatno pustili u UAE.

Sharjah FC je najuspješniji klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa šest naslova, osam Kupova i dva Superkupa. Trenutnu momčad im čine uglavnom domaći igrači i pokoji Brazilac, a među strancima je svakako najpoznatiji bivši španjolski reprezentativac i također bivši igrač Barcelone Paco Alcacer.
Pjanić je karijeru počeo u Metzu, potom je igrao u Lyonu, da bi nakon tri godine u Francuskoj 2011. godine prešao u Romu. U Romi je ostao pet sezona, au ljeto 2016. potpisao je za Juventus.

Krajem ljeta 2020. prešao je u Barcelonu i od tada kreće njegov strmoglavi pad. Na Nou Campu nije dobio pravu priliku, a godinu dana kasnije otišao je na posudbu u Bešiktaš. No, ni tu nije briljirao, nakon čega se početkom ove sezone vratio u Barcelonu.

Iako je trener Barcelone Xavi Hernandez tijekom pripremnog perioda govorio da ga je Pjanić uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, od starta je bilo jasno da je nadjačan.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji u dosadašnjem dijelu nisu dobili niti jednu minutažu

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!