Moba – Friends Food Beer, prvi Street food festival u Mostaru, održat će se od 21. do 25. rujna na platou iza mostarske Gimnazije, a okupit će dvanaest izlagača, koji donose svoje kulinarske vještine i kreativne festivalske menije.


Riječ je o prvom street food festival u Mostaru koji okuplja zajednicu kreativnih lokalnih izlagača i ljubitelje slasnog zalogaja, a svoja vrata otvara u srijedu, 21. rujna, u 18 sati. 

Kako je “moba” dio tradicije, tako će na ovom festivalu ponudu obogatiti “tradinovacije” u hrani, odnosno tradicionalna jela pripremljena na inovativan način. Moba poštuje kulinarsku baštinu, ali i potiče svježe ideje, poručili su organizatori.

Na jednom mjestu okupit će se lokalni pubovi, restorani i gastro barovi kojima će ovo biti odlična prilika da predstave svoju ponudu u novom ruhu, a bit će to prilika kušati ukusne burgere, sendviče, slatke delicije.

Posjetitelji će se također moći osvježiti uz pivo, domaće rakije i šarene cocktaile. Za ugodnu atmosferu i “soundtrack” festivala pobrinut će se zanimljiv DJ program.

Organizatori su inspiraciju za naziv festivala pronašli u tradicijskom običaju pod nazivom moba koji je označavao uzajamnu pomoć u zajednici u cilju uspješno završenog posla u što kraćem roku. Velika završnica mobe je bila večera i zabava u kući domaćina nakon zajedničkog rada, a često su upravo druženje, večera i zabava bili motivacija za sudjelovanje mladih u mobi. 

Zbog toga Moba street food festival u sebi u isto vrijeme objedinjuje tradicionalno i inovativno, te lokalno i svjetsko, naveli su organizatori.

Tijekom svih pet festivalskih dana druženje je do 1 sat iza ponoći, a ulaz na festival je slobodan.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!