Košarkaški dužnosnici Srpske zgroženi su saznanjem da u mlađim selekcija reprezentacije BiH postoji mobing, i to isključivo zbog nacionalne pripadnosti.

Informacija da izbornik ženske pionirske reprezentacije Jasna Sliško ne dozvoljava igračicama da postignutu trojku proslavljaju sa podignuta tri prsta nadrasta sportske okvire i ulazi u političku sferu, što je za sportske radnike nedopustivo. U selekciji BiH do 14 godina igraju dvije košarkašice iz Banja Luke, koje su suočene sa skandaloznim zahtjevom izbornika koja je u izjavi za medije rekla da u toj njenoj naredbi nema ništa sporno i da nitko neće dizati tri prsta dok je ona na poziciji selektora.

I dok bi u normalnim zemljama selektor trebao smanjiti napetosti, biti pedagog, u BiH se zbog nacionalne pripadnosti postavljaju neka potpuno suluda pravila. Košarkaški savez Republike Srpske (KSRS) najoštrije je osudio ponašanje Jasne Sliško i drugih koji su zabranili reprezentativkama iz Srpske da proslavljaju pogotke za tri poena dižući tri prsta, a protiv Sliško je podnesen i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Podsjećaju da su dvije djevojčice srpske nacionalnosti doživjele i prijetnje i uznemiravanje na nacionalnoj osnovi.

-Možete li uopće zamisliti da djevojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju dožive takvu torturu. U 2022. godini, u jednoj europskoj zemlji, to je nezamislivo – navedeno je u priopćenju KSRS koje potpisuje predsjednik Aleksandar Đurđević.

Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su djevojčice doživjele u reprezentaciji BiH, iz KSRS podsjećaju i da se prije nekoliko dana pobjeda seniorske reprezentacije BiH u Koelnu protiv Francuske “slavila” sa ratnim zastavama Armije BiH. I to nije prvi, a vjerovatno ne i posljednji put.

-Poslije ovih skandala pitamo se da li netko iz Srpske uopće treba slati svoje dijete da igra za reprezentaciju BiH – kazali su iz KSRS.

Izvor:glas srpske

error: Content is protected !!