Hrvatske vaterpolistice izgubile su dvoboj razigravanja od petog do osmog mjesta EP-a u Splitu od Izraela s 8-15 (3-3, 1-5, 2-5,2-2), te će se u petak boriti za sedmu poziciju s Francuskom.

Barakudice su krenule odlično u utakmicu, povele su s 2-0, a onda stale i dopustile Izraelkama seriju od 8-1, što više nisu mogle nadoknaditi. Izraelkama je gotovo sve ulazilo, dok je kod Hrvatske opet bio prisutan pad koncentracije, ni blizu odlične igre protiv jake Italije u četvrtfinalu u ponedjeljak.

Ostaje šteta za propuštenim jer je pobjeda u ovoj utakmici donosila veliki ulog, ono što ni Hrvatska ni Izrael nikad nisu uspjele, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo.

Pogotke su za Hrvatsku dale Emmi Miljković (2), Dina Lordan (2) i Matea Skelin (2), te Jelena Butić (1) i Iva Rožić (1), a kod Izraelki je prednjačila Maria Bogachenko s četiri gola.

– Izraelke su bile bolje i to treba reći. Mi trenutno ne možemo fizički izdržati ovakav ritam i otud ovaj visoki poraz. Suci su nam rano isključili Anu Desnicu, a mi nemamo tako široku klupu da bi to mogle nadoknaditi. Francuskinje su iz meča u meč sve bolje i bolje, tako da neće biti lako, ali nećemo se predavati, rekao je izbornik Aljoša Kunac.

U drugoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta Mađarska je bila bolja od Francuske s 19-9.

Večeras se u Spaladium Areni igraju polufinalni mečevi ženskoga turnira, a sastaju se Nizozemska – Španjolska i Grčka – Italija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!