Nogometaši Dinama nakon fantastične predstave i pobjede protiv Chelseaja u Ligi prvaka okreću se SuperSport HNL-u.

U 9. kolu hrvatskog prvenstva idu u goste Gorici. Utakmica se igra u subotu od 21.05 sati.

– Svaka je utakmica posebna, a ova nam dolazi nakon teškog europskog iskušenja. Stalno ponavljam da nam je zaista prioritet nacionalno prvenstvo i da ćemo učiniti sve da pokažemo svoju snagu. Igrači su u dobrom raspoloženju, nadam se da će isto tako biti dobar i bodovni učinak. Respektiramo domaćina koji je iznenađujuće na ovoj poziciji jer njihova je kvaliteta puno bolja nego što to pokazuju trenutačni rezultati. Ipak, držim da nećemo dozvoliti da se na Dinamu itko „čupa“, sve naše misli usredotočene su na tu utakmicu, istaknuo je trener Dinama Ante Čačić uoči utakmice.

Izvan kadra su Boško Šutalo Luka Menalo zbog ozljeda.

Komentirao je i sutrašnjeg protivnika, Gorica je nedavno smijenila Samira Toplaka, a na njegovo je mjesto došao Igor Angelovski.

– Imaju kvalitetu, sad su promijenili i trenera i sigurno će ih i to dodatno mobilizirati. U ovoj utakmici nemaju što izgubiti već samo dobiti. Igraju protiv favorita kao što smo mi igrali protiv Chelseaja. Rekao sam, mi moramo u svakoj utakmici težiti pobjedi, imamo za to kvalitetu i dovoljan roster igrača, ali i Gorica će na domaćem terenu biti maksimalno motivirana. Puno je lakše kad nemaš imperativ kao što im je sad slučaj protiv Dinama nego kad se od tebe očekuje pobjeda. Oni će sigurno stajati u niskom bloku, čekat će i učiniti sve da nas osujete u našim nastojanjima da dođemo do pogotka. Morat ćemo biti jako oprezni i budni, usredotočeni svih 90 minuta da bi naša kvaliteta došla do izražaja i da bismo došli do željenog rezultata, zaključio je Čačić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!