Hrvatska košarkaška reprezentacija doputovala je u Berlin gdje će igrati završnicu Europskog prvenstva.


Iz Milana su za Berlin danas nešto prije podne krenule sve četiri reprezentacije koje su se plasirale u osminu finala, a uz Hrvatsku, u zrakoplov za Berlin su se uputile još i talijanska, ukrajinska i grčka reprezentacija.

U Berlinu su se priključile ostalim reprezentacijama u istom hotelu pa, imajući u vidu činjenicu da se ipak radi o 16 reprezentacija, stječe se onaj jedinstveni sportski dojam, gotovo na tragu olimpijskog sela.

Izbornik reprezentacije Damir Mulaomerović je odmah po dolasku u Berlin izjavio:

– Najprije čestitam dečkima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u sedam dana, kapa dole svima. Da, svima je tako, ali bilo je dosta potrošnje. Sad idemo na protivnika kojeg znamo, atipična ekipa koja vrlo brzo trči i imaju jako opasne vanjske šuteve. No, mi se na neki način želimo pokazati i osvetiti za taj poraz koji smo doživjeli u Rijeci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dečki su motivirani i svi smo svjesni zašto smo ovdje, a sve reprezentacije koje su došle ovdje su kvalitetne. Prije svega se nadam da ćemo se dobro odmoriti u ova dva dana, napraviti dobar scouting i naših utakmica s njima i njihovih utakmica iz Praga. Pozitivni smo i mislim da smo u dobroj situaciji da odigramo dobru utakmicu i, na kraju krajeva, i pobijedimo.

Lauri Markkanen je najbolji igrač finske reprezentacije.

– Morat ćemo zaustaviti Laurija, on je njihov najbolji igrač, vidjet ćemo tko će i kako na njega. Međutim, nije tu samo Lauri, tu su i Sasu Salin i ostali koji su sjajni i igraju brzu i modernu košarku. Bit će dosta teško, no nadam se da ćemo odgovoriti na odgovarajući način.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!