Vaterpolska reprezentacija Španjolske osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu u Splitu. 

U dvoboju za treće mjesto Španjolci su svladali Italiju 7:6 (3:1, 0:2, 3:1, 1:2), a zanimljivo je da je u pobjedničkim redovima sedam pogodaka zabilo sedam različitih strijelaca. 

U reprizi finala nedavnog Svjetskog prvenstva Španjolci su u dvoboju za broncu opet pobijedili Talijane. Svjetski prvaci Španjolci bolje su započeli dvoboj i prvu su četvrtinu dobili s 3:1, a u drugoj nisu zabili ni gola i Talijani su izjednačili.

U trećoj četvrtini Španjolci opet dolaze do dva gola prednosti (6:4). Talijani opet izjednačavaju na 6:6, a tri minute prije kraja 36-godišnji Brazilac sa španjolskom putovnicom Felipe Perrone postigao je gol za novo vodstvo Furije. Dvije minute prije kraja Španjolci nisu iskoristili dva igrača više, ali Talijani ih nisu kaznili.

Za Španjolsku su svi rekli da je trenutačno najjača momčad svijeta, no umjesto zlata moraju se zadovoljiti broncom.

Kod Španjolaca je čak sedam igrača postiglo po jedan gol, a vratar Unai Aguirre imao je deset obrana. Kod Talijana je Luca Damonte zabio dva gola, a vratar Marco del Lungo  također je imao deset obrana.

Španjolcima je to sedma europska medalja i četvrta bronca te još nemaju naslov europskog prvaka. Talijani su ostali na 11 odličja, a imaju tri naslova prvaka.

U 20.30 u velikom finalu igraju Hrvatska i Mađarska, a prijenos pratite na HTV-u 2 i našem portalu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!