Širom svijeta danas se obilježava Svjetski dan prve pomoći. Ove godine, ovaj za nas značajan datum obilježava se pod motom “Prva pomoć za cijeli život” s ciljem podizanja svijesti o značaju učenja prve pomoći od najranijih godina, priopćio je Crveni križ Federacije BiH.

Prva pomoć je osnovna vještina koja može pružiti učinkovite i brze intervencije kako bi se smanjile povrede i patnja te poboljšale šanse za preživljavanje osobe u određenoj situaciji i upravo zbog toga cilj je, pored ostalog, prilagoditi pristup učenju svim dobnim skupinama ali i različitim obrazovnim i drugim kategorijama stanovništva.

Crveni križ Federacije BiH konstantno radi na modifikaciji programa obuka i materijala u skladu s najnovijim međunarodnim standardima te na jačanju i edukaciji svog kadra.

”Crveni križ Federacije BiH ima mrežu od više od 250 certificiranih instruktora predavača prve pomoći. Među njima je veliki broj ljekara različitih specijalizacija, medicinskih sestara i tehničara koji su uključeni u program prve pomoći. Posebno smo ponosni i na naše predavače volontere, koji godinama ulažu svoje vrijeme i kapacitete u stjecanje novih znanja i vještina iz pružanja prve pomoći, kako bi pravovremeno mogli djelovati ali i educirati stanovništvo”, istaknuo je glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!