UEFA je u petak otvorila disciplinski postupak protiv francuskog prvoligaša Nice i njemačkog Kölna nakon sukoba između navijača u kojima su u četvrtak prije početka utakmice Europske lige 32 osobe ozlijeđene.

Nica i Köln su u četvrtak odigrali neriješeno u utakmici prvog kola Europske lige (1-1).

Najteže optužbe odnose se na francuski klub, domaćina utakmice, zakršenja pravila “reda i sigurnosti” tijekom europskih natjecanja – ispaljivanje projektila, paljenje dimnih bombi, “nerede” koje izazivaju njegovi navijači.

No, Nica će morati odgovarati i za propuste u “identifikaciji odgovornih osoba”, zaštitarskom osoblju, pretraživanju i filtriranju gledatelja i ograničavanju njihovog kretanja.

Sa svoje strane, Köln se tereti jer su njegovi navijači “bacali predmete, palili dimne bombe” i izazivali nerede.

Sat vremena prije početka utakmice Europske lige između Nice i Koelna stotine navijača s kapuljačama u bojama Koelna upale su na tribinu, poneki naoružani stolicama ili željeznim šipkama otrgnutim sa stadiona, kako bi se borili s navijačima Nice.

Utakmica je ipak odigrana, ali sa sat vremena zakašnjenja.

Ozlijeđene su ukupno 32 osobe, uključujući dva policajca i jednog pripadnika stadionskog osoblja. Među njima su četiri navijača hospitalizirana, uključujući jednog navijača koji je bio “jako alkoholiziran” i koji je pao s pet metara na tribine.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!