Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na sjednici održanoj u petak, između ostaloga, usvojila Odluku kojom je osigurala 400.000,00 KM za potresom pogođena područja. Iznos od 300.000,00 KM bit će proslijeđen Gradu Stocu, a 100.000,00 KM Gradu Čapljini u svrhu saniranja posljedica potresa koji je u travnju pogodio južne predjele Hercegovine, s posebno razornim posljedicama na području upravo Stoca i Čapljine.

Usvajanjem ove Odluke, Vlada HNŽ-a još je jedanput potvrdila svoju neupitnu spremnost da pomognu svoje prostore pogođene elementarnom nepogodom. Članovi Vlade su istaknuli i uvjerenje kako će u što skorije vrijeme, zajedničkim naporima svih razina vlasti, biti sanirane sve štete uzrokovane potresom, sve s ciljem dobrobiti žitelja pogođenih gradova i općina.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o pokretanju postupka za zaključenje ugovora o izvansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima u iznosu od 2.000.000,00 KM. Odlukom je zaduženo Županijsko javno pravobraniteljstvo da usuglasi potraživanja s drugom ugovornom stranom te pripremi ugovore o izvansudskim nagodbama za potpisivanje.

/HMS/

error: Content is protected !!