VOZAČ BMW-a, koji je na Pelješkom mostu vozio po desnoj prometnoj traci koja služi kao zaustavna, 2019. motociklom je usmrtio 15-godišnjakinju.

Snimka vožnje po zaustavnoj traci na Pelješkom mostu objavljena je na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, a kako se vidi iz snimke, vozač je vozeći po zaustavnoj traci pretjecao cijelu kolonu vozila. Kasnije se doznalo da je dva tjedna prije ovog događaja napravio sličan incident, odnosno da se na Pelješkom mostu vozio zaustavnom trakom, pri čemu ga je policija kaznila s 2700 kuna. 

Udario u 15-godišnjakinju na zebri

No navedeni vozač je sudjelovao u još ozbiljnijem slučaju. 17. srpnja 2019. godine u Orebiću, vozeći gotovo nov motocikl Ktm Duke 390, usmrtio je 15-godišnju Magdalenu Šimić, koja je bila dvije godine mlađa od njega.

Zbog njegove vožnje teške ozljede zadobila je i 18-godišnja djevojka, koja se vozila s njim na motociklu, a nakon nesreće hitno je helikopterom prevezena u splitsku bolnicu, piše Slobodna Dalmacija.

Vozač s Pelješkog mosta Magdalenu je ubio na zebri, a od siline udara djevojčica je odletjela pedeset metara. Usmrtio ju je dok se vraćala s koncerta. Na činjenicu što ova država pušta takve osobe da ugrožavaju druge u prometu, reagirala je Sandra Šimić, majka preminule Magdalene. Napisala je objavu na Facebooku nakon što se pojavila snimka i vijest o skandaloznoj vožnji na Pelješkom mostu.

“Tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj”

“Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći?” napisala je majka.

“Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati”, dodala je.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!