Marko Pjaca je ovog ljeta došao u Empoli na šestu posudbu otkako je 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus. Torinski klub slao ga je u Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i sada Empoli, koji ima pravo otkupa, iako se spominjalo kako bi se vratio u Dinamo. Do toga nije došlo i 27-godišnji Pjaca već je i debitirao za novi klub u Serie A protiv Salernitane (2:2).

Na konferenciji za medije govorio je o svojoj karijeri. “Sviđa mi se projekt o kojem sam razgovarao s direktorom i trenerom. Empoli igra lijep nogomet, pokušava igrati i to je za mene najvažnije. Ovdje želim dobiti samopouzdanje i pomoći momčadi. Želim pokazati da mogu igrati na visokoj razini”, rekao je Pjaca, piše Index.hr.

“Tijekom posljednjih godina imao sam dvije teške ozljede koje su me pogodile. Problemi s koljenom su prošlost. Igranjem želim vratiti samopouzdanje”, nastavio je Pjaca pa odgovorio na pitanje koju poziciju najviše voli igrati: “Igram što mi trener kaže, ali prirodno mi je biti na lijevom krilu. Kada bih morao birati između mjesta ofenzivnog veznjaka i drugog napadača, izabrao bih prvo.”

“Nadam se da ću se vratiti u reprezentaciju”

Empoli nakon pet kola ima četiri neriješena rezultata i jedan poraz te se nalazi na 15. mjestu s četiri boda. “Dugoročno je cilj ostati u ligi. Vidjet ćemo kamo ćemo stići”, rekao je Pjaca. Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 24 nastupa i zabio jedan gol.

Posljednji put igrao je u studenom 2018. godine protiv Španjolske (3:2) u Ligi nacija. “Da, nadam se da ću se dobrom igrom vratiti u reprezentaciju. O meni ovisi kako ću igrati”, odgovorio je Pjaca, čiji ugovor s Juventusom vrijedi do idućeg ljeta.

/HMS/

error: Content is protected !!