U prvom meču 1. kola EHF Eurokopa, Izviđač je poražen na gostovanju u Linzu 34:32 (22:15), ali je, naročito u drugom poluvremenu, pokazao da je kadar eliminirati austrijskog predstavnika u revanšu koji je na programu za sedam dana u Ljubuškom.

Nije tako djelovalo tijekom prvog dijela, kada je domaćin kontrolirao igru i rezultat. Tim slovenačkog stručnjaka Milana Vunjaka je u finišu prvog poluvremenu napravio seriju kojom se odvojilo na velikih plus sedam, ali su mladi momci Tonija Čoline uspjeli to anulirati u nastavku.

Malo po malo, „Skauti“ su topili prednost rivala, dok je nisu istopili – 27:27. Linz ipak nije dozvolio preokret, poveo je sa dva razlike i sačuvao tu prednost do kraja.

U redovima predstavnika BiH, Miloš Kos i Milan Vukšić bili su najefikasniji sa po sedam golova, jednim više od Domagoja Alilovića. Još jedan biser ovog tima, Ivano Pavlović, doprinio je sa četiri pogotka, dok su Suljević i Herceg kombinirano obranili deset šuteva, jedan manje od čuvara mreže na suprotnom golu.

Kod domaćina, Lucijan Fizuleto je 11 puta pogodio, a Dejan Babić sedam.

Izvor: Balkan-handball.com

error: Content is protected !!