Taman kad se činilo kako sve teče po planu što se UFC 279 eventa tiče, odnosno nikakvih otkazivanja nije bilo zbog ozljeda i sličnih razloga, ukazao se Khamzat Chimaev i službeno vaganje.

Ariel Helwani već pri samom početku službenog vaganja iznio je informaciju da se Chimaev muči sa skidanjem kilaže, no čekao se Khamzatov službeni izlazak na vagu. 40-ak minuta prije završetka vaganja, Chimaev je stupio na vagu.

Svi su nestrpljivo iščekivali čitanje rezultata, a Khamzatova službena kilaža šokirala je sve prisutne. 178,5 ‘‘pounda‘‘ (80,97 kg) pokazala je vaga, a to je čak 7,5 ‘‘pounda‘‘ (3,40 kg) iznad gornje granice velter kategorije.

Nate Diaz s druge strane stao je na vagu nešto ranije i težio je 171 ‘‘pounda‘‘. Time je Nate svoj zadatak obavio, a trenutno nije poznato što će biti s borbom. Radi se o ogromnom prekoračenju gornje granice i trenutno nam preostaje čekati informacije o samoj borbi.

Nameću se pitanja hoće li Diaz pristati boriti se s toliko težim protivnikom i hoće li komisija uopće dopustiti održavanje ovog meča. Također, bit će zanimljivo vidjeti ima li UFC alternativu u slučaju da Chimaevu bude zabranjen nastup na sutrašnjem UFC 279 eventu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!