Igor Bišćan, izbornik hrvatske nogometne U21 reprezentacije, objavio je popis igrača za predstojeće dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine protiv Danske.

Na Bišćanovom popisu su ovi igrači: Dominik Kotarski (PAOK), Veldin Hodža (Rijeka), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (Hamburg), Hrvoje Smolčić (Eintracht), Bartol Franjić (Wolfsburg), Marco Pašalić (Borussia Dortmund), Jurica Pršir (Gorica), Roko Šimić (RB Salzburg), Luka Sučić (RB Salzburg), Gabriel Vidović (Vitesse), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mauro Perković (Istra 1961), Jakov Anton Vasilj (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Igor Matanović (St. Pauli), Stipe Biuk (Hajduk), Toni Fruk (Gorica), Dion Drena Beljo (Osijek), Nikola Soldo (Köln), Silvio Goričan (Lokomotiva), Nikola Čavlina (Lokomotiva), Niko Janković (Zrinjski) i Michele Šego (Varaždin).

Luka Sučić se nalazi i na popisu izbornika A reprezentacije, Zlatka Dalića, za rujanske oglede seniora u Ligi nacija, a u dogovoru dvojice izbornika bit će poznato kojoj će se reprezentaciji priključiti.

– Svjesni smo važnosti utakmica s Danskom koje izravno odlučuju o odlasku na Europsko prvenstvo. Koliko god Danci s pravom slove kao vrlo neugodan protivnik, vjerujem u svoju momčad koja je tijekom kvalifikacijskog ciklusa pokazala da može igrati na najvišoj razini. Na nama je u nekoliko zajedničkih treninga pronaći pravu energiju i pripremiti momčad za izazove koji su pred nama. Ulog je velik, ali to nas ne smije sputati, siguran sam da će igrači puni samopouzdanja dočekati utakmice s Dancima i dati svoj maksimum kako bismo ostvarili željeni cilj, rekao je izbornik Igor Bišćan.

Prvu utakmicu s Dancima Hrvatska igra u Puli 23. rujna, a uzvrat je 27. rujna u Vejleu. Obje utakmice počinju u 18 sati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!