Vijest dana u domaćem nogometu je smjena Hajdukovog trenera Valdasa Dambrauskasa, koju je u emisiji Stadion prokomentirao HTV-ov stručni sukomentator Mario Carević.

– Pomalo iznenađujuće, iako se zadnjih dana dosta kritički pisalo o izvedbama Hajduka. Vjerojatno se kuhalo nešto sa strane, što je rezultiralo smjenom Dambrauskasa. U prvoj četvrtini prvenstva čak pet trenera je smijenjeno, što se dosad baš i nije događalo, kaže  Carević i objašnjava dobre i loše strane litvanskog stručnjaka:

– Ako ćemo pričati o dobrim stranama Dambrauskasa, on je napravio prošle sezone niz od 12-13 utakmica bez poraza, nakon devet godina je vratio trofej na Poljud, prošle sezone završio je drugi, iako prethodnih sezona Hajduk nije bio drugi. On je studiozan i dobar trener. Ako pričamo o manje dobrim stvarima, rekao bih da se nije vidjela prepoznatljivost Hajduka, u nekim utakmicama bilo je dosta prilagođavanja sustava i igre, pogotovo protiv jačih suparnika, pa te oscilacije u igri.

O konkretnom problemu Hajduka Carević kaže da je najveći – ovisnost o Livaji:

– Ovisnost Hajduka o Livaji je problem. On je top-igrač, tu nema riječi, ali nedostaje učinak ostalih igrača, Sahiti i Krovinović nemaju niti jedan gol u HNL-u ove sezone. Krovinović je vrlo vjerojatno imao upute trenera da bude u organizaciji igre i distribuciji, no igrač takvih karakteristika trebao bi, po meni, biti nešto bliže golu, očekujem od njega pogotke i asistencije, više preuzimanja odgovornosti jedan na jedan u međuzonama. 

“Čavao u lijesu” Valdasa Dambrauskasa bio je remi sa Šibenikom na Šubićevcu.

– Hajduk je tu do zadnje sekunde imao pobjedu u rukama, no dogodio se gol Dolčeka u zadnjoj sekundi. Brine da se Hajduk nakon vodstva povukao i čekao kraj. No Hajduk je i većim dijelom bio uvjerljiv, stvarali su šanse, posebno preko Mlakara, a i Livaja je imao jednu dobru priliku za 2:0. Ipak, upornost Šibenika na kraju se isplatila. Mlakaru je prirodnija pozicija centralne špice, gdje se puno bolje snalazi, a prije ga se stavljalo na poziciju krilnog napadača.

Ivan Dolček je donio bod Šibeniku, a na posudbi je iz Hajduka:

– To obično tako biva, prošle sezone je dosta igrača Rijeke bilo na posudbi u Dragovoljcu, koji je pobijedio Rijeku dok je još bila u aktivnoj borbi za naslov prvaka, kaže Carević.

Koji su još problemi u igri Hajduka?

– Hajduk na momente igra baš odlično, a na momente uopće ne igra dobro. Protiv Vitorije na Poljudu vidjeli smo fantastičnu predstavu, tu se vidjelo koliko ima kapaciteta i rezervi u igri Hajduka. S druge strane, u Varaždinu je pobijedio, ali i igrao jako slabo. Mislim da je ključ izostanak Kontinuiteta.

O suđenju u Šibeniku naš sudački ekspert Marijo Strahonja kaže:

– Pajač je sudio dobro, s obzirom na njegovo iskustvo to je bilo i za očekivati. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!