Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je svoju jubilarnu 10. pobjedu u bacanju diska na međunarodnom mitingu u Zagrebu održanom na stadionu Mladosti uz Savu. Perković je do pobjede stigla zahvaljujući hicu iz posljednje serije od 68.46 metara što je njezin najbolji rezultat sezone.

– Atmosfera je bila odlična, vrijeme se malo igralo s nama, bilo je kiše pa je nije bilo. Tražila sam taj hitac, znala sam da ga imam. Zadnji hitac sam rekla – ili ja ili leđa. Otišla sam ja daleko na 68.46 kao što sam obećala, novi najbolji hitac ove sezone. Sretna sam što sam uzela desetu pobjedu na Hanžeku i ove ljude malo razveselila, rekla je Perković u razgovoru za HRT.

Olimpijska pobjednica iz Tokija Valarie Allman imala je još jednu priliku nakon Perković u posljednjoj seriji, bacila je 67.55m što je njezin najbolji rezultat natjecanja, no ostala je 91 centimetar iza Perković.

– Valerie je bila odlična. Svima nam je stvaralo poteškoće što je krug bio malo mokar, malo suh, nije se mogao pronaći pravi ritam. Ja sam sretna, u zavidnoj sam formi, iako bi bila malo sretnija da se ovaj zadnji hitac dogodio u Zurichu, ali za sve postoji škola. Idemo dalje, hvala svima što su došli, nadam se sljedeće godine Zagrebu bez kiše, rekla je Perković.

Potom se osvrnula na sljedeću sezonu:

– Sljedeća sezona je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, ali sad prvo trebam odmor, srediti zdravlje. Imam mjesec i pol dana priprema za novu sezonu, nisam ni vjerovala da imam takav hitac u sebi danas, ali Edis je vjerovao i ja sam to napravila.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!