Hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama za susrete Davis Cupa u Bologni, a osim petorice nominiranih igrača (Borna Ćorić, Borna Gojo, Nino Serdarušić kao zamjena za Marina Čilića, Mate Pavić i Nikola Mektić) na pripremama je i Mili Poljičak. Ovogodišnji osvajač juniorskog Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji i French Opena u konkurenciji parova, koji je nedavno navršio 18 godina, dobio je priliku osjetiti atmosferu u reprezentaciji, ali i biti aktivan sudionik.

– Dojmovi su fantastični. Čast mi je prvi put biti dio tima. Dobro se treniralo, Nino i ja smo dobro odradili, prije toga Borna Ćorić i Nino, pa Mate Pavić i Nikola Mektić… Mislim da se dobro pripremaju i da će biti spremni, rekao je Mili nakon treninga prvog dana.

Uvođenje mladog tenisača u momčad, makar kao partnera na treningu, nije novost u Davis Cup reprezentaciji. Mili je time prezadovoljan:

– Mora se odnekud krenuti. Svakako je čast biti uopće dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači. Ćorić je bio blizu ulaska među deset najboljih na svijetu, Mektić i Pavić su bili najbolji par svijeta prošle godine, Borna Gojo je prošle godine sve iznenadio u Davis Cupu, a nadam se da će i ove, te Nino Serdarušić, koji je spreman ako bude trebalo uskočiti. Odlično je. Puno više pozornosti daje se Davis Cupu nego juniorima, ovdje je ekipa profesionalaca zadužena za sve nas i obavljaju vrhunski posao. Mislim da je to normalno i tako treba i biti na ovoj razini.

Mili je kao junior već bio član nacionalnih sastava, a sada mu još ostaje da do toga dođe i u Davis Cupu.

– Nadam se da će tako biti, da ću u skorije vrijeme biti u timu kao nominirani igrač i dati svoj doprinos i reprezentaciji i hrvatskoj državi. Tako gledam na to i nadam se da će tako i biti, kaže Poljičak, koji je u jednom trenutku bio drugi junior svijeta. Među profesionalcima, pak, ove godine ima plasman u pojedinačni finale ATP Challengera u Zagrebu, a među igračima parova je već blizu ulaska među 300 najboljih na svijetu.

Prvi susret na turniru Hrvatska ima u srijedu 14. rujna s početkom u 16 sati protiv domaćina Italije. Dan nakon je okršaj sa Švedskom, a treći susret na rasporedu je u subotu protiv Argentine. Plasman u samu završnicu, koja će se održati u studenom u Malagi u Španjolskoj, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Televizijski prijenos imat će Sport klub.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!