Rukometaši Izviđač Central osiguranja u prvoj utakmici 1. kola EHF Europen Cup-a, odigranoj u Linzu, poraženi su rezultatom 34:32.

Konačni rezultat utakmice je „aktivan“ i daje nadu da „Skauti“ u uzvratnoj utakmici imaju priliku eliminirati austrijskog suparnika iz daljeg natjecanja.

„Skauti“ su u Linzu odigrali dva dijametralno suprotna poluvremena, prvo loše osobito obrambeno dok je drugo obrambeno bilo na visokoj razini. U prilog tome ide činjenica da su u domaći u nepunih sedamnaest minuta nastavka, postigli pet pogodaka, dok su istom periodu naši rukometaši postigli dvanaest.

U prvom poluvremenu bilo puno „propuha“ u našoj obrani koja je primila 22 pogotka. Dodatni šok za našu momčad je bio crveni karton Zvonimiru Lukendi već u 7. minuti. Isključenje našeg kružnog napadača je dosta poremetio planove trenera Tonija Čoline, tako da je u vatru morao mladi i neiskusni Matej Ljubić koji je u ovoj utakmici pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Početak utakmice je pokazao da su naši mladi rukometaši bili pod dojmom važnosti utakmice te su u susret su ušli pod „ručnom“. Obrana nije funkcionirala, to su koristili iskusni domaći rukometaši Fižuleto, Babić, Bachmann i Hermann i lagano poentirali. U prvih petnaestak minuta Izviđač je donekle u životu držao Miloš Kos koji je za 18 minuta postigao šest pogodaka što nije bilo dovoljno. Domaći rukometaši su u 21. minuti, pogotkom Fižuleta, došli do pet pogodaka (15:10). Izviđač je uspijevao parirati sljedećih pet-šest minuta te pogodcima Ćeške, Ljubića i Pavlovića, održavati zaostatak na četiri-pet golova (18:13, 25. minuta). U završnih pet minuta Milan Vukšić dvaput pogađa, međutim domaći su bili uspješni četiri puta i na odmor se odlazi s visokom prednošću domaćina od sedam pogodaka (22:15).

Igra u drugom poluvremenu je pokazalo da naša ekipa ima karakter i da strah od „raspada sustava“ i visokog poraza je bio neopravdan. Trener Čolina je u poluvremenu vratio samopouzdanje i vjeru u vlastite snage u redove svojoj momčadi.

Obrana na čelu s Dianom Ćeškom je profunkcionirala što je dalo priliku našim vratarima da daju svoj doprinos. Napadački smo bili efikasni, Alilović, Vukšić i Pavlović su vukli, a njima su se priključili Bošković i mladi ŠimićSuljević je skinuo nekoliko “teških” šutova tako da su „Skauti“ u 47. minuti došli do poravnanja rezultata (27:27).

Fižuleto ponovno domaće dovodi do prednosti, ali uzvraća Vukšić za novo poravnanje. Golovima Bachmanna i Fižuleta, Linz ponovno ima dva gola prednosti (30:28, 50. minuta). Uzvraćaju Pavlović i Kos za novo poravnanje (30:30, 51.minuta).
Kislinger i Babić pogađaju za novu prednost domaćih rukometaša od dva pogotka (32:30, 52. minuta), ali Domagoj Alilović s dva pogotka u 57. minuti vraća „Skaute“ na gol zaostatka (33:31). Do kraja nekoliko naših propuštenih prilika te domaći preko Klisingera dolaze do konačnih 34:32.

Najefikasniji u našim redovima bili su Milan Vukšić i Miloš Kos sa po sedam pogodaka, šest je postigao Domagoj Alilović te četiri Ivano Pavlović. Istaknimo i mlade Mateja Šimića i Mateja Ljubića koji su postigli po dva pogotka u svom prvom „vatrenom krštenju“. Vratar Haris Suljević je u drugom poluvremenu odradio dobar posao.

Kod Domaćina Fižuleto je postigo 11 pogodaka, Babić 7, Herman 5, te Bachmann 4 pogotka.

Nakon odigrane utakmice u Linzu, drugo poluvrijeme daje nadu da naši rukometaši u uzvratnom susretu, koji se igra u subotu, 17.09.2022.godine, s početkom u 19:00 sati, imaju realne šanse za eliminaciju austrijske momčadi i prolazak u sljedeće kolo ovog natjecanja.

EHF, EUROPEN CUP sezona 2022/2023,
1.kolo – prvi susret.
Linz, 10.09.2022. u 19:00 sati.

HC Linz AG – RK Izviđač Central osiguranje 34:32 (22:15)

Linz, Sporthauptschule, gledatelja: 600.
Suci: Boris Cipov i Zoran Klus (Slovačka).
Nadzornik: Gergely Vattay (Mađarska).

HC Linz AG: Bokesch (7 obrana), Hermann 5, Kislinger 5, Kropf, Zwicklhuber (4 obrane, 1 sedmerac), Gartner 1, Babic 7, Wiesinger, Bachmann 4, Fizuleto 11/4, Böhm, Cvetko 3, Alkic, Röthig.
Trener: Milan Vunjak.

RK Izviđač CO: Herceg (2 obrane), Suljević (9 obrana), Vukšić 7/4, Lukenda, Alilović 6, Kos 7, Keso 1, Ljubić 2, Dedić, Bošković 2, Šimić 2, Bubalo, Šaravanja, Pavlović 4, Ćeško 1, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

Crveni karton, diskvalifikacija: Zvonimir Lukenda 7 minuta.
Isključenja: HC Linz AG 8 minuta, RK Izviđač CO 6 minuta.
Sedmerci: HC Linz AG 4/4, RK Izviđač CO 5/4.

foto: https://www.hclinz.at/

error: Content is protected !!