Stojko Vranković (58) dao je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. Hrvatska reprezentacija, podsjetimo, ispala je s Europskog prvenstva u fazi osmine finala nakon što je od nje bolja bila Finska 94:86. Vranković je dan kasnije svoju ostavku dao kroz službeno priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Saveza. Prenosimo ga u cijelosti.

“Nakon sinoćnje, posljednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a. Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, no u ovom trenutku ne nalazim rješenje koje bi unaprijedilo nastalu situaciju.

Konačno, želim zahvaliti svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom stožeru i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim djelatnicima HKS-a koji su mi pružali potporu u posljednjih šest godina”, poručio je, piše Index.hr.

Pred hrvatskom košarkom su dani neizvjesnosti. Osim što će krenuti potraga za novim izbornikom, jer Damir Mulaomerović je najavio da vjerojatno odlazi s te pozicije, slijedi i osipanje aktualnog kadra koji će se morati pomladiti, a Savez čeka i novi posao traženja predsjednika.

/HMS/

error: Content is protected !!