Izbornik ruske reprezentacije Valerij Karpin zahvalio je Nogometnom savezu BiH koji je pristao da naša selekcija odigra prijateljsku utakmicu s Rusima krajem studenog. Iako nije želio komentirati stavove najboljih bh. igrača Edina Džeke i Miralema Pjanića koji su poručili da ne žele igrati protiv Rusije, Karpin je zahvalan Nogometnom savezu BiH koji je napravio presedan i pristao je igrati s Rusijom nakon što su im uvedene sankcije.

“Nogometaši BiH ne žele igrati sa Rusijom? Što se tiče prijetnji bojkotom utakmice, nemam pojma, nisam spreman odgovoriti. Nemam informacija o tome. BiH je pristala da igra, hvala im puno”, pomalo ironično je kazao nekada sjajni nogometaš u intervjuu za RB Sport.

Utakmica između Rusije i BiH trebala bi se igrati u Sankt Peterburgu 19. studenog, iako je najvatrenija navijačka grupa reprezentacije, popularni BH Fanaticosi pozvali na bojkot susreta.

Brojni bh. reprezentativci ogradili su se od ovog poteza Nogometnog saveza BiH i postavlja se pitanje da li će se utakmica zaista i odigrati.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!