U nedjelju u kasnim večernjim satima, u novootvorenom caffe baru Black Diamond u središtu Offenbacha na Majni došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen 48-godišnji muškarac, a još je jedan muškarac teže ranjen.

Nakon smrtonosnih hitaca, policija još uvijek traga za počiniteljem, javlja u utorak ujutro njemačka policija.

-Još uvijek nema nikakvih rezultata u pronalsku počinitelja, rekla je u utorak ujutro glasnogovornica policije u Offenbachu na Majni, prenosi Fenix.

Kao osumnjičeni se traži muškarac između 30 i 40 godina koji je nosio crni džemper i crnu bejzbol kapu. Prema riječima svjedoka, on se u nedjelju navečer bijelim vozilom dovezao do lokala i tamo pucao na grupu ljudi. Usmrtio je 48-godišnjaka, a teško ozlijedio 45-godišnjaka. Pobjegao je. Pozadina napada zasad je još uvijek nejasna.

Avaz je izvijestio kako je spomenuti kafić otvoren prije desetak dana, a otvorio ga je Zoran Kostić iz Zvornika u BiH zajedno sa suprugom Šejlom.

– Zoran je poznat kao vlasnik nekadašnjeg vrlo popularnog i posjećenog bara, a kasnije i diskoteke Sunse At Night koji su se također nalazili u Offenbachu. Otvorenje Black Diamonda bilo je spektakularno, a na otvorenju mu je pjevala popularna pjevačica Bojana Golubović, piše Avaz.

Prema pisanju Avaza na večer pucnjave  je pjevao lokalni pjevač Peca. Avaz navodi kako su brojni posjetitelji bili izuzetno veseli, kao i sam vlasnik.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!