Sastojci

  • 2 palačinke od zobenog brašna
  • 2 banane
  • 70 g tamne čokolade
  • 2 žlice kokosovog šećera ili meda
  • 20 pečenih badema

Priprema

Palačinke ispecite kako inače radite, samo umjesto bijelog brašna stavite zobeno brašno. Nemojte da vas zobeno brašno prevari pa ga stavite previše. Smjesa se u početku čini rijetka, ali stavite malo manje zobenog brašna i pričekajte 2 minute. Brašno će se zgusnuti i biti taman. Palačinke na kokosovom ulju, piše Slatki svijet.

Bademe stavite u zagrijanu pećnicu na papir za pečenje i pecite ih 10-ak minuta na 180°C. Osjetit ćete da su gotovi po mirisu i boji. Divno će zamirisati kuhinja i bademi će postati smećkasti. Nemojte ih prepeći! Kad su gotovi, nasjeckajte ih na sitnije komade.

Tamnu čokoladu otopite na pari ili laganoj vatri pa dodajte 2 žlice kokosovog šećera ili meda. Pripremljenom čokoladom namažite palačinke, stavite bananu i zarolajte.

Narežite palačinku na kolutiće, a po vrhu pospite malo badema i prelijte još malo čokolade.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!