Prošlog vikenda Izviđač je u Lincu započeo svoju ovogodišnje natjecateljsku sezonu, a ovog vikenda „Skauti“ otvaraju rukometnu sezonu i u svome gradu, gradu koji je jedan od središta bh. rukometa.

Nakon velike i bespoštedne borbe u austrijskom industrijskom središtu Linzu i ostvarenom „aktivnom“ rezultatu, protiv odlične momčadi HC Linz AG, subota je dan kada ćemo vidjeti mogu li „Skauti“ ove sezone napraviti europski iskorak. Godinu dana striji, jednu godinu iskustva više te za još jedan trofej bogatiji u odnosu na prošlogodišnji susret s Dukolom, vjerujemo da će „Skautima“ biti zalog za jednu vrhunsku predstavu i nastavak europskog natjecanja. Lani to iskustvo u susretu s Česima nam je itekako nedostajalo.

Suparnik nije bezazlen. Naprotiv Linz je ozbiljan protivnik koji u svojim redovima ima sjajnog Slovenca Lucijana Fižuleta, koji je nastupao za slovački Tatran, slovensko Celje Pivovarna Laško, koji je bio U18 i U21 reprezentativac Slovenije. Tu je i srpski internacionalac Dejan Babić, koji iza sebe ima nastupe U18 i U20 srpskoj selekciji te europske nastupe za šabačku Metaloplastiku i niški Železničar. Članovi Linza su i Slovenci Tobijas Cvetko koji je nastupao u ligi prvaka za Celje, Tin Gartner omladinski reprezentativac Slovenije (U17, U18, U20). Za Linz nastupaju austrijski A reprezentativci Alexander i Maximilian HermannChristian KislingerMarkus Bokesch te bivši ili sadašnji članovi mladih selekcija Austrije Christian KislingerDavid ZwicklhuberMoritz BachmannElmar BöhmAjdin AlkicDaniel Röthig, …

Dakle, HC Linz Ag je jak i ozbiljan protivnika i njegova eliminacija bi bila podvig. Međutim i mi nismo bez šansi. Imamo i mi svoje adute. Sigurno je da Milan VukšićDomagoj AlilovićMiloš KosIvano PavlovićDiano ĆeškoMladen Bošković, Berin Keso a cijela momčad na čelu s stručnim stožerom, a pokazalo je drugo poluvrijeme utakmice u Linzu, mogu parirati i biti bolji od ovakvog protivnika.

Hoće li naši momci uspjeti i biti bolji od suparnika vidjeti ćemo u subotu. Mnogo toga će zavisiti i od vas i od vaše potpore s tribina. Pozivamo vas da u subotu ispunimo tribine i da fer i korektnim navijanje budete vjetar u leđa našoj mladoj momčadi.

Utakmica između rukometaša Izviđač Central osiguranje i HC Linz AG igra se u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u subotu, 17.09.2022. godine s početkom u 19:00 sati.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!