Grad Mostar po prvi put je formalno registriran na stranici Europski tjedan mobilnosti (European mobility week) te će, u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama, sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.

 Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u periodu od 16. do 22. rujna.

Svečano otvaranje Europskog tjedna mobilnosti i predstavljanje programa u Mostaru bit će 16.9. u 18 sati u Parku Zrinjevac, kada će se prisutnima obratiti gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Uslijedit će outdoor fitness trening za sve u vodstvu trenerice Jasmine Kavazović te bogat i sadržajan program.

Manifestacija sadrži tri glavne komponente: tjedan aktivnosti, trajne mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnoga prijevoza te “Dana bez automobila” koji se održava 22.9. i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Izvor: Dnevni.ba

error: Content is protected !!