U svome obraćanju prisutnim povodom 27. obljetnice VRO Maestral kojem je oslobođeno Jajce, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Borjana Krišto, podsjetila je jučer na ponosnu akciju oslobađanja kraljevskog grada Jajca i uloge hrvatskih branitelja da bi danas Jajce bilo slobodan grad, prenosi HMS.

„Svima Vama dragi prijatelji čestitam 27. obljetnicu oslobođenja ovog ponosnog mjesta, dana kada se na tvrđavi Hrvoja Vukčića Hrvatinića zavijorila hrvatska zastava. Bio je to trenutak slobode kraljevskog grada Jajca. Taj trenutak slobode pisan je kako hrabrošću i odlučnošću hrvatskih branitelja, tako i životima naših hrvatskih branitelja koji su dali ono najvrjednije za slobodu ovog grada i Bosne i Hercegovine. Ove zastave koje se vijore simboliziraju pobjedu našeg naroda nad svima koji su nasrtali na naša ognjišta. Mislili su i računali da nismo spremni štititi svoje obitelji i domovinu. Stoga u zajedništvu, uvjerena sam da ćemo se znati oduprijeti svim napadima i ugrozama od strane onih koji slično žele kroz diskriminacije. Je li to Bosna i Hercegovina, pravna i demokratska država čiji temelji leže na jednakopravnosti tri konstitutivna naroda? Poručujem s ovog svetog mjesta da samo ravnopravnost tri konstitutivna naroda jamči sigurnost, opstojnost i budućnost naše domovine”, istaknula je naša zajednička kandidatkinja HNS-a BiH Borjana Krišto.

Predsjednik Republike Hrvatske uručio je odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu, brigadi „Hrvoje Vukčić Hrvatinić“ Jajce. Odlikovanje je preuzeo pukovnik u miru, g. Ivo Šimunović, prvi zapovjednik Brigade.

/HMS/

error: Content is protected !!