Mislav Karoglan u ponedjeljak je preuzeo momčad Hajduka nakon što je splitski klub raskinuo ugovor s Litvancem Valdasom Dambrauskasom. Karoglan će danas odraditi prvi samostalni trening s momčadi.

Hrvatskoj javnosti relativno nepoznatog stručnjaka čeka težak debi u jadranskom derbiju protiv Rijeke u srijedu. O eventualnim promjenama u momčadi i sustavu igre za Hajduk Digital TV rekao je:

– Nekih promjena će biti, nešto i zbog prisile, neki igrači nisu spremni. Svaki trener donosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardirati informacijama. Kolega Valdas radio je jako dobro. Važno je da momčad psihološki podignemo, ja sam optimist. Nemam puno vremena za pripremu utakmice, no znam što nam je raditi, rekao je.

Naglasio je da, bez obzira na kratko vrijeme za pripremu, Hajduk neće biti obrambeno orijentiran:  

– Igrat ćemo napadački, s posjedom lopte. To je moja ideja i cilj, trebamo optimizirati posjed i napasti u pravom trenutku. To je segment na kojem imamo najviše posla.

O Riječanima je rekao:

– Mislim da će Rijeka biti oprezna. Kolega Cosmi je imao neko vrijeme da shvati što ima na raspolaganju i mi ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Poštujemo ih, ali naglasak je na nama, a ne na suparniku.

– Ići ćemo na glavu i dati sve od sebe. Navijači ne vole floskule i demagogiju, no neka sude po onome što vide na terenu, naglasio je Karoglan, koji je bio pomoćnik Jensu Gustafssonu i Valdasu Dambrauskasu. Prije toga je radio u Hajdukovoj omladinskoj školi, u koju je došao 2019. iz Zadra.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!